South Beach

Har läst igenom två av mina böcker idag, Dr Arthur Agatston's "South Beach-dieten" och Natalia Rose's "The Raw Food Detox Diet", för att jämföra och få lite ny inspiration. Behöver liksom någon form av vägledning. Jag vet att jag äter nyttigt, för det gör jag verkligen. Men jag får fan panik när jag tänker på att jag inte går ner i vikt (ja, jag vet, helst vill jag ju gå ner 10 kg på tre timmar), så jag har förut tytt mig till en form av diet för att ha nåt konkret att skylla på om det inte går vägen. Jag har ju mer eller mindre levt efter Natalia Rose's principer förut, men det verkar inte "funka" nu av någon anledning. Så jag tänkte eventuellt ge mig på något nytt! Min snygga polare Tina kör Isodieten, men den verkar inget för mig. Har kört lågkaloridieter förut, och visst funkar de... men inte i längden. Inte för mig iaf!
Har nu kollat upp South Beach-dieten, som tydligen ska vara WOW. Den går i tre faser, i likhet med t.e.x. Atkins, och i fas ett utesluts vissa saker helt för att sedan reintroduceras i fas två och tre.
Men jag är lite osäker. Den är verkligen raka motsatsen till hur jag lever nu (och innan jag var i asien, och faktiskt var hyffsat smal :)). Så jag kör en liten snabb-bedömning;

En dag i South Beach (fas 1)

Frukost: 1 3/4 dl tomatjuice, 1 pocherat ägg med 100 g spenat fräst i olivolja, 2 skivor mager bacon, kaffe eller örtte (med lättmjölk och sockerersättning om så önskas)
Mellanmål 1: En bit mager ost
Lunch: Sallad med minst 50 g vardera av kokt skinka och mager ost på salladsblad, olja och vinäger efter smak eller 2 msk färdig lättdressing.
Mellanmål 2: 2 st skinkrullader med 2 msk koriandermajonäs
Middag: Grillad rostbiff med broccoli, grillad tomat och blomkålsmos
Efterrätt: Ricottakräm med mandlar

Det äts en hel del, och väldigt mycket protein i form av magert kött, ägg och mager ost. Lightprodukter är varmt välkomna, men big no-no's (i fas 1, äts sparsamt i fas två och tre) är bl.a. frukt (för mycket socker), bröd, potatis, pasta, ris... de vanliga stygga kolhydraterna.

Fördelar:
- Man får äta OST! Petra älskar ost!
- Man äter många regelbundna måltider, så man slipper bli hungrig/sugen (är det meningen)
- Lätt att följa i.o.m. lättillgängligheten (maten finns att få tag på överallt, lätt att äta ute o.s.v.)

Nackdelar:
- Man får inte äta så mycket frukt, speciellt inte till frukost eller mitt på dagen. Och det är då jag typ lever på frukt. What about mina smoothies liksom?
- Man får inte äta majs, sötpotatis, ugnsbakade rotsaker... Jag klarar mig utan vanlig potatis och vanligt ris, men inget gott alls?
- Man ska som sagt äta väldigt mycket protein i form av kött. Jag vill i stort sett fortsätta vara vegetarian till minst 90 %, så jag vill helst inte sätta i mig en halv gris med sallad varje dag. Dessutom har jag fortfarande den där synen av ruttnande mat i tarmarna framför mig...
- Jag är emot lightprodukter och sötningsmedel. Jag var inte det förut, men nu är det inbankat i min skalle.
- Man får absolut inte avvika från dieten, någonsin, och bara ha en "ätardag". Aldrig någonsin! Då är det typ kört.


Ungefär som GI-metoden kan man säga?
Jag vet flera som blivit smala av den här dieten, och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att testa (för ja, jag är desperat). Men då måste jag kunna se den som en livsstil, för någon tillfällig diet är inget jag är intresserad av, trots allt. Jag måste verkligen trivas med att äta så här, och jag tror inte jag skulle göra det i längden... men jag ska inte förkasta den helt än. Men fan... ingen frukt?

Tips på dieter som funkat för er?

Hemma igen

Frukost: Två av Fredriks goda dinkelplättar
Lunch: Grekisk sallad på båten hem (smakade mög)
Middag: Smoothie med banan, blåbär, acai och soyamjölk + 5 st paranötter
Kvällsmål: En till smoothie, en kopp te

Gick inte upp under Stockholmsvistelsen, men inte ner heller... men det får väl räknas som godkänt antar jag. Märker dock att jag blir mer och mer frustrerad och deppig över min vikt och hur jag ser ut. Måste bli förändring, NU!

Dagens motion: 40 min powerwalk

Det är ju kul att åka skridskor!

Frukost/Lunch: Havregrynsgröt med äpple och kanel
Middag: Lax med champinjoner, broccoli, blomkål och rödlök

Får se vad det blir för smaskigt till kvällsmat...
Blir nog bättre ordning på maten är jag kommer hem. Inte för att jag äter onyttigt, men jag vill dela upp målen lite bättre. Har märkt av mera sug i.o.m. blodsockerfallen jag får när jag äter så sällan.
Bloggen är mest en matdagbok för tillfället, ska bättra mig med inläggen också :)

Dagens motion:
Skidskoåkning!

Måndag

Brunch: Havregrynsgröt med yoghurt
Lunch/Middag: Mango- och avokadosallad med kikärter
Middag/Kvällsmål: Rostade rotsaker (morötter, kålrot, lök, palsternacka) med morotstzatziki. Igen, haha.

Inga mellanmål. Det tycks vara dåligt med sådana för tillfället.

Håller på funderar på nya tag med vikten, eller hur jag ska bli av med den. Återkommer med idéer, annars tar jag gärna emot förslag :)


Dagens motion: 30 minuter promenad. Räknas Guitar Hero som motion...? I så fall 3 timmar Guitar Hero.

Dag 14 - Belöning

Två veckors "detox" i form av inget bröd, ingen ost, ingen sprit, ingen cigg, ingen choklad, inget godis, inga chips, ingen läsk, ingenting... belönades med:

- X antal vodka&cranberry
- 5 st cigg
- 2 praliner
- lite nötter

... och till bakisdagen;

- 1 st dorritochips
- 2 st rasker med avokado
- 1 st rasker med ost

Ah! Gött vare. Har verkligen längtat efter mackor!
Lyckades motstå de hundratals chipspåsar som florerade i lägenheten igår... ville glufsa i mig allt!

Till middag har jag önskat mig rostade rotsaker (morötter och kålrot) med morotstzatziki igen, och det får jag också, hihi.



För övrigt, gårdagens extramotion: Nonstopdans på Fasching!

Dag 13 - Fest!

Dagens frukost: Smoothie med banan och kokos
Dagens motion: Promenad till Brommaplan och tillbaka
Dagens middag: Mango- och avokadosallad med kikärter

Nu orkar jag inte skriva mer, snart är det ju fest! Den stora frågan; Ska man dricka vodka med lightläsk (mindre kalorier) eller vodka med tranbärsjuice (inget äckligt sötningsmedel)?

Jaja, det löser sig :)  Trevlig helg!

Dag 12 - Vad är det jag räknar egentligen?

Fredrik har redan försökt mata apan, så det kan bli tufft det här. Det frestas med både godis och läsk! Men det är inte så farligt, jag står emot.

Igår åt vi lax med broccoli, mycket gott. Frukost idag (sen frukost) blev Fredriks Specialgröt; Havregrynsgröt med yoghurt (?). Jättegott! Och snart ska vi äta rostade rotsaker med morotstzatziki!
Senare ikväll blir det lite snaskande, för vi ska på bio, och då måste jag få äta lite biogodis... det blir äppelbitar och lite hempoppade popcorn. Så det kunde varit mycket värre.

Dagens fusk: Provsmakning i affären; Smörgåsbit med ruccola, och lite sånt där "naturgodis".
Dagens motion: Skridskoåkning i Vasaparken!


Ang. namnbytet så måste jag fundera lite till. Jag är dålig på att bestämma mig.

Dag 11 - Mot Stockholm!

Frukost... gissa? En smoothie! En grön och skön, med vetegräs, spirulina, Mighty Greens och hampaprotein.  Tar med matlåda på båten, för där finns ingen vettig mat.

Från och med idag blir det intressant, eftersom jag lämnar alla mina "grejer" hemma och parkerar i Arahamsberg över helgen. I en ungkarlslya med tre starka karlar fnyser man åt vetegräs och hälsokost!
Nejdå, de är faktiskt ganska duktiga på att äta nyttigt, även om det alltid finns vispgrädde och bacon i kylskåpet. De är hobbyvegetarianer, så man blir inte utskälld om man föreslår vegetariskt, och det är bra! 

Så vi får se hur det går med min diet nu. Fredrik och Bersa (och Krille), jag räknar med er hjälp! MATA INTE APAN!



Förutom med drycker på lördag, hihi!

Dag 10 - Tappad sug.

Idag är en helt värdelös dag, självförtroendemässigt. Jag känner mig större än någonsin.

Dag 9 - Nytt namn sökes!

IR-bastun var jätteskön som vanligt, kroppen är mjuk och fin, och för en gångs skull har jag inte ont i ryggen. Om jag hade massor med pengar skulle jag sitta i den där bastun var och varannan dag för min ryggs skull. Sen blir huden så rosig och fin också!

Hade lite myskväll med min syster efteråt, vi åt sallad och kollade på Scrubs! Vi fick även lite gottis i form av fruktsallad, hihi.



Ja, jo. Jag har tänkt på en grej. Jag måste nog döpa om bloggen. Den handlar ju inte om bara detox längre, den handlar om mycket mer än så. Dessutom finns det hundra olika åsikter om hur man egentligen detoxar, vad man ska äta enligt den och den, och bla bla... och jag gör ju bara som jag vill ändå. Tar in lite delar av olika personer som jag tycker låter vettigt. Så jag kan nog inte kalla min blogg för en "detoxblogg" längre. Det är ju om inte annat vilseledande!

Så, nytt namn. Förslag? Snälla? Hjälp mig!


Haha, fick ett förslag redan; "Bantarbloggen". Det klingar bra, men det stämmer ju inte riktigt. Fler förslag!

Dag 9 - IR-bastu!

Ah, ny dag, ny smoothie. Snurrade ihop en riktig goding med banan, blåbär, acai, MIghty Greens, hampaprotein och Tropicana's "Red Delicious" juice. Tog lite för mycket juice dock, blev alldeles för sött...

Är precis på väg in till Cleopatra Spa för att bada IR-bastu!

Ir bastu fungerar som en ren behandlingsform både som förebyggande samt som behandling efter uppkomna skador, i och med att den stimulerar immunförsvaret och blodcirkulationen. Passar även för personer med led eller muskelbesvär och hudproblem mm.
Fördelar med ir bastu;
- Rensar ut gifter (toxiner)
- Förbättrar immunförsvaret
- Bränner kalorier (600 kcal/30 min), reglerar vikten samt tar bort celluliter 
(Jo tjena)
- Ger bättre hud genom djuprengöring
- Stärker hjärtverksamheten
- Lindrar smärtor i muskler och leder samt motverkar stelhet i leder


Så skriver Cleopatra Spa, sen får man tro precis vad man vill om det där. Reglerar vikten gör den såklart, eftersom man svettas som en GRIS. Men man måste ju dricka typ två liter vatten under tiden man sitter där för att inte bli en uttorkad gris, så det blir ju plus minus noll. Man blir iaf definitivt mjukare i leder och muskler, det gillar jag! Och så känns huden underbart rosig efteråt... och min taskiga hy behöver en rejäl boost!

Dag 8 - Nya mått...

Vikt: 59 kg (-2 kg)

Midja:
78 cm (-2 cm)
Mage(/höft) (fetaste stället...): 90 cm (-1 cm)
Rumpa: 95 cm (-1 cm)
Lår uppe: 55 cm (-1 cm)
Lår nere: 40 cm
Arm: 27 cm


Ja, det går ju inte i rasande takt, men det var ju inte meningen heller kanske. Istället för att rasa några vattenkilon, ska det ske i maklig takt denna gång :) Men det är klart, nog blir man ju mer peppad av ett riktigt ras...  inte många centimetrar förlorade heller. Buhu.

Nåja, jag kämpar vidare!

Dagens motion: Powerwalk 40min + 25 meter utfallsgång (haha)
Dagens snacks: Liten smoothie och 5 st paranötter

Dag 8 - Fortsätter några dagar till...

Efter gröten igår blev det först en sallad, sen fick jag äntlingen ändan ur vagnen och gjorde min favoriträtt till kvällen; ugnsrostade rödbetor med getost! In i ugnen med färsk (eller torkad) timjan, pumpakärnor, lite svartpeppar... mmm. Sen toppade jag med en gnutta manukahonung! Välsmakande, OCH välgörande!

Nu är jag sängliggandes p.g.a. kombinationen mensvärk och stört jävla envis förkylning. Den tycks bli värre och värre och har liksom kulminerat nu. Hostar nätterna igenom och har ont i hela kroppen. Buhu!

Frukosten blev i vanlig ordning en grön smoothie, med extra tillskott av Pau D'arco, acai och havtornspulver. Extra vitaminer nu! Innan jag slurkade i mig den tog jag en sked manukahonung, bara så där, och slickade i mig. Smakar inte så gott, är ju toksött... dessutom får man i sig ca 70 kcal bara sådär. Men man får ju se till de goda egenskaperna i honungen, inte bara kalorierna. Måste dock vara försiktig, har ju i stort sett blivit av med sockerbehovet, så jag ska inte trigga det med en massa honung...



Ikväll ska måtten uppdateras... huu.

Dag 7 - Symptomutveckling och sugkänslor

Symptom

5 - Mycket vanligt/Hela tiden
4 - Regelbundet/Ofta
3 - Ganska regelbundet/Medel
2 - Ovanligt/Lite
1 - Sällsynt/Inte alls


Trötthet - 3
Huvudvärk - 2
Halsbränna - 1 (3)
Sömnsvårigheter - 4 (sover fortfarande dåligt..)
Humörsvängningar - 1 (2)
Motivation - 3
Hudbesvär - 5 (4) (har blivit ännu värre!)
Sockersug - 3 (5)
Saltsug - 2 (4)


Sug


5 - Stört jävla sug...
4 - Jättesugen
3 - Sugen
2 - Hanterbart
1 - Ovanligt, inte sugen


Alkohol - 2 (1) (Igår var det nog en 4a...)
Bröd - 5 (4) (GE MIG EN SMÖRGÅS!)
Ost - 3 (4)
Choklad - 4 (5)
Cigaretter - 3 (Igår, en 5a)
Chips - 2 (4)
Pasta/Potatis - 2
Rött kött - 2
Godis - 2 (4) (Sockersuget är hanterbart!)


Sen är det ju klart att sugen varierar... men det här är en ganska okej uppskattning. Och nu har jag ju precis ätit, så jag är varken hungrig eller speciellt sugen. Skulle jag försöka värdera det här när jag är tokhungrig och jättesugen skulle det ju bli femmor på allt... Inga medelvärden direkt!

Dag 7 - Gröt

Blev en "fredagssallad" även igår, och till snask senare blev det vindruvor och paranötter.

Nu imorse blev det ingen smoothie. Är fortfarande förkyld och ville ha något varmt, så jag kokade bovetegröt med blåbär. Det åt jag hela tiden förut, men sen fick jag ju för mig att det är så mycket bättre att börja dagen med en smoothie...
Gott var det iaf!

Gottegröt

     1 dl helt eller krossat bovete
     1 1/2 dl vatten + 1/2 dl rismjölk
     1/2 dl blåbär
     1 msk krossade linfrön
     1 nypa äkta vaniljpulver (ekologiskt!)

Gröten blir dock godare om man blandar bovete och t.e.x. havregryn, dinkelgryn... men nu hade jag inga sådana hemma. Och det ska ju vara bästa sorten! Obehandlat och biodynamiskt/ekologiskt!
Servera med bananbitar och rismjölk.


Dag 6 - Lördagsgodis? Inte det nej...

Till frukost blev det som vanligt vetegrässhot och grön smoothie. Sen hade jag en mysig dag på stan med mamma, och glömde helt bort lunchen. Det blev bara någon sorts mellanmål i form av en specialsmoothie som jag tjatade till mig på Robert's Coffee; Färskpressad apelsinjuice mixat med banan! Supersmaskigt!
Åt 5 st paranötter och drack ett litet glas färskpressad juice när jag kom hem, och det är allt jag har ätit idag. Inte så konstigt att jag är hungrig! Ska skjutsa mor och far på kalas om en halvtimme, sen ska jag äta middag efter det. Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska sno ihop för gott...

Dagens träning? Eh. Shopping? :D

Dag 5 - Dödssugen...

Angående sugen är det inte så jättefarligt med godissuget och chipssuget. Hör och häpna, det går att hålla i schack just nu. Däremot är jag DÖDSSUGEN på cigaretter och rött vin!

AAH.

Suck... Fikade med min kära Fanni idag, och vad gör man när man fikar? Jo, man dricker kaffe och RÖKER! Och äter nåt gottis! Dreglade som en fet bulldogg när Fanni festade loss med en bit fudgekaka och vispad grädde, och en kopp kaffe... själv satt jag där som ett fån med en kopp grönt te och trummade med choklad- och röksugna fingrar. Trist.
Nåväl, när det värsta suget hade lagt sig så gick det ju bra igen, men det var några tuffa timmar, haha. Men det gick bra! Jag luktade inte ens på kakan. Och cigaretter har jag slutat ha i väskan.

God fredagsmiddag blev en stor, härlig blandsallad, toppad med färsk rödbeta, körsbärstomater, avokado, getost, soltorkad tomat och cashewnötter! Hade smakat extra gott om man hade fått ett glas rött till...
Nu ska jag smaska i mig nånting extra gott till filmen, nämligen ugnsbakade rödbetor med getost, färsk timjan, pumpakärnor och pinjefrön.... smaskens!     Nix, det blev visst en smoothie istället.

Dag 5 - Helg

Det här veckan har ju gått fjuttenkelt, förutom fuskciggen jag tog igår, hehe... Mitt största problem med maten har väl varit att jag tycks ha lite väl lätt för att hoppa över mål när jag dietar... annars äter jag ju hela tiden, haha. Hittar nog en bra balans efter detta!

Inga helgalna sug nu, förutom att jag var redo att mörda för en macka igår... Just nu sitter jag och suger på en alg- och gräsbombad grön smoothie! Lite väl mycket gräs kanske, för den smakar mest det... nåja. Den är god ändå!
NU kommer det verkliga provet... helgen! Min vanliga helg (sen oktober...) fylls vanligen med god mat, alkohol, cigg, godis och snacks... Vi får se hur det går att tackla alla de sugen på en gång!

Dag 4 - Fusk och lavendelolja

JAG HAR FUSKAT! Jag tog en cigarett med min vän Mileta idag. Jag försöker mig inte på någon ursäkt, jag sitter här och skäms istället. Fyy...

Frukost/Lunch: Vetegrässhot och grön smoothie
Mellanmål: Raw Generation Bar á 300 kcal. Who! Koncentrerad form av näring må jag säga. Väldigt sött dock.
Middag: Stooor grönsallad med soltorkad tomat, avokado, getost och pumpakärnor. Toppat med basilika, hampaolja och örtkrydda.

Senare ikväll blir det nog en smoothie till, annars lite kokt broccoli och vindruvor.



Var via hälsokosten idag och köpte förutom CLA-olja och spirulina (till mamma - dags att bli mer grön) även lavendelolja! Jag är trött på att sova så jäkla dåligt, och vill inte börja äta sömntabletter igen. Blev rekommenderad lavendelolja och kamomillte, vilket har funkat förut... sen hur mycket placeboeffekten spelar in låter jag vara osagt, men jag bryr mig inte. Huvudsaken är att jag får sova. Håll tummarna i natt!

Dag 3 - Slarv!

Herregud vad det ska slarvas nu då. Jag trodde väl aldrig att jag som är så matgalen skulle ha så svårt att få i mig mat? Och nu hoppar jag över det ena målet efter det andra.
Efter den där salladen kl 15 åt jag liksom inget mer förän kl. 21. Eh.  Det blev bara knasigt. Jag gick ut och powerwalkade med mamma kl 19, och hade ju tänkt äta före det. Men så hann jag inte, så jag tänkte att jag äter efteråt. Men då ställde jag mig och kokade kikärtor istället? Det här är ju inte vettigt nånstans.

Nåja. Kvällsmaten bestod av ångkokt broccoli med mumsig dipp som jag gjorde av yofu och örtkrydda. Till det åt jag lite nykokta kikärter med grekisk yoghurt (blev så sjukt sugen).

Dagens träning!
Powerwalk 40 minuter med morsan, sen testade jag på lite utfallsgång. En snygg karl vid namn Fredrik tipsade om denna superba övning, för fasta skinkor och spänstiga lår, och jag minns den mycket väl från de forna fotbollsträningarna... ja, det var tider av vältränade skinkor, för då tog man sig ju nånstans på detta vis. Nu klarade jag med nöd och näppe av de 25 meterna från garaget till huset, sen dog jag. Haha, herregud vad jag är svag... Enligt Fredrik ska man gå 50 meter utfall, sen jogga  tillbaka, och upprepa FEM GÅNGER.
Gör det ni, så kämpar jag vidare med att ta mig från garaget till huset!

Nu har jag lite huvudvärk. Och ömma skinkor.



Och nu är klockan snart midnatt och jag är hungrig och klarvaken. Det blir en grön smoothie och en kopp detoxte till nattamat...

Dag 3 - Mera sallad

Dagens (sena) lunch ca kl 15, Grönsallad med bönsallad!

Ni får ursäkta bildkvalitén, men jag har inte tillgång till något annat än en mobilkamera just nu.




Grönsallad; Isbergssallad, rödsallad och tomat. Toppat med hampaolja, citron och örtkrydda. Och aramealger!
Bönsallad; Kikärter, belugalinser, soltorkad tomat, shoyu, svartpeppar, och lite mera aramealger.

Och så en klick yofu till det! Mums!



Dagens mellanmål kl 13, flärdfullt och fantastiskt, blev.... en matsked Extra Virgin Coconut Oil. Kokosfett liksom, haha. Tog den mest för att få i mig nåt, var inte hungrig när det var dags för mellanmålet...  enkla och välsmakade 123 kcal :D

Dag 3 - Frukost och chlorella


Dagens gröna frukost! Min absoluta favorit när det gäller grönt och skönt. Före frukost blev det i vanlig ordning en vetegrässhot och varmt vatten med citron. Citronvattnet tänker jag dock sluta med igen, jag får bara ont i magen av det. Det fick jag ju även förra gången, men vet inte riktigt varför... hur som helst slutar jag nog med det nu. Att lyssna på sin kropp är oerhört viktigt under en detox.
Nu, till frukosten!

Bas

1 banan
En näve/Några bitar fryst mango
2 dl vätska (här kan man ju ta vad man vill, men jag kör lika delar rismjölk och renat vatten)
1 tsk spirulina

Och där har man egentligen allt som behövs för en grön drink! Men jag vill nog ha ännu mera goa grejer i... och de kan man ju variera efter behov;

Tillskott

1 msk Mighty Greens
10 droppar grapefruktkärnextrakt (hej långt ord igen!)





Till denna blev det förutom papayaenzymerna jag tar till varje mål, 5 st chlorellatabletter för att trappa upp detoxen.

Från www.vintaminer.nu (bara om exempel, det finns ändlös fakta/information om chlorella)
"Chlorella är en sötvattensalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen (2-3 %), mer än Spirulina - därav dess namn Chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och är bland de första växter som fanns. Chlorella är en av de nyttigaste födoämnen som finns och är idealisk föda för människan. Den har dessutom en starkt avgiftande verkan.'''

"Chlorella är idag en av de mest utforskade näringsämnen som finns. Det finns för människan inte en enda negativ aspekt på Chlorella."

"Chlorella är mycket välgörande för matsmältningen, den får vänliga bakterier (lactobacillus) att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt. Dess extremt höga halt av klorofyll gör att kroppsodörer, såsom dålig andedräkt, kan neutraliseras på kort tid."

"Dess fiberrika yttre cellväggar är i sig mycket intressanta. Dessa fibrer återfinns ingen annanstans i växtvärlden och har förmåga att binda tungmetaller, såsom bly, kvicksilver, kadmium och aluminium, och andra gifter, såsom PCB, och därmed rena kroppen vilket gör att immunsystemet avlastas
."

Sen får man ju tro på det där hur mycket man vill.



Anledningen till att jag vill trappa upp detoxen, är att jag helt enkelt inte "känner av den" lika mycket som sist. Det är klart, jag har ju inte samma mängd elände i mig som första gången jag körde, så det är ju inte så konstigt... och med andra ord positivt, inte sant? :)
Men jag tänker iaf göra ett försök och dra i en lite högre växel. (Vilket INTE innebär att äta ännu mindre!)

Dag 2

Morgon: Vetegrässhot, stort glas med varmt citronvatten
Frukost: Smoothie med jordgubbar, rismjölk, hampaprotein och acai
Mellanmål: En raw fruit bar
Tidig middag: Sallad med mango, kikärter, tomat, basilika och en klick yofu. Mums!
Kvällsmål lite senare: Ångkokt broccoli En till portion av middagssalladen

Har börjat fundera på kaloriinnehållet i det jag äter, och borde verkligen börja räkna kalorier igen... Men det är bara så jobbigt ibland! Dock är det en mycket effektivt och enkelt sätt att hålla koll på vad man får i sig. Inte bara om man får för mycket, utan i vissa fall kanske man äter alldeles för lite! Och jag har en tendens att stoppa i mig lite för lite mat när jag river igång en diet, och då kan ju kroppen ställa in sig på svält istället. Och vips så får man allt tillbaka sen.
Som det ser ut nu, måste jag nog bli mer noggrann med måltiderna.

Nu är det dags för en promenad!

Dag 1 - Symptomutveckling och sugkänslor

Det här är ett avsnitt jag tänker lägga till på skoj, för att följa en eventuell utveckling. Mest för min egen del, så klart. Tror det kan vara både bra och intressant!

Symptom


5 - Mycket vanligt/Hela tiden
4 - Regelbundet/Ofta
3 - Ganska regelbundet/Medel
2 - Ovanligt/Lite
1 - Sällsynt/Inte alls


Trötthet - 3
Huvudvärk - 2
Halsbränna - 3
Sömnsvårigheter - 4
Humörsvängningar - 2
Motivation - 3
Hudbesvär - 4
Sockersug - 5
Saltsug - 4



Sug


5 - Stört jävla sug...
4 - Jättesugen
3 - Sugen
2 - Hanterbart
1 - Ovanligt, inte sugen


Alkohol - 1
Bröd - 4
Ost - 4
Choklad - 5
Cigaretter - 5
Chips - 4
Pasta/Potatis - 2
Rött kött - 2
Godis - 4

Jag önskar mig ljuva drömmar om choklad, choklad och choklad. Och cigg.
Ja, jo, det där med rökningen. Det är banne mig slutbolmat i veckorna... har rökt som en skorsten alldeles för länge nu. Att sluta helt just nu går inte, det vet jag, men jag ska iag klara av att hålla det till feströkning. Och det är bra nog för mig, för tillfället.

Dag 1 - Eftermiddag

Den tidiga middagen var alltså en enorm, fräsch sallad, med tomater, avokado, och en liten gnutta ekologisk getost. Supergott, men jag höll mig inte mätt så länge, så jag tror jag måste börja ha bönor i salladerna igen. Nu är klockan halv tio, så det blir nog mer än en kopp te innan sängdags... en smoothie kanske, eller en liten sallad!

Dagens snacks: Två eko-morötter och pyttebit getost till "Mamma Mia". Inte ett dugg kul.
Dagens träning: Stavgång med vikter 30 min + rumpa/lår 15 min


Dag 1 - Förmiddag

Haha, när jag vaknade sent imorse (kl 11...oops) trodde jag att jag skulle börja gråta när jag insåg att jag inte får O'boy och ostmackor! Men konstigt nog så har jag inte varit så hungrig i övrigt. Frukosten blev endast en vetegrässhot och ett stort glas renat, varmt citronvatten med ingefära. Sen var jag liksom inte hungrig, så jag struntade i min frukostsmoothie. Det blev istället en knallgrön lunchsmoothie med banan, rismjölk, renat vatten, hampaprotein, spirulina, acai och en rejäl sked Mighty Greens, mitt trogna gräspulver!

Nu är klockan redan fyra, så jag ska nog ta en tidig middag och dra i ordning en stor härlig sallad. Det här ska ju inte vara någon jäkla svältvecka, så jag får nog se till att äta ordentligt. Annars blir det ju motsatt effekt!

Sista fläskdagen

Hela helgen har fasen varit en enda lång frosserifest känns det som. I fredags åt jag massor med glass, igår var det julfestkryssning med massor med god mat och MASSOR med goda drycker, hehe. Kom över nåt som hette "Bongo Collins", och den innehöll väl i snitt 672 kcal per glas. Och man hann väl med några glas...

Nu jämnar jag ut det hela med ostmackor, chips och läsk... Perfekt! Haha, det kommer fan bli tungt att börja äta nyttigt igen...

Snabbt och lätt

Klippte mig hos Cecci på Salongen idag, och vips var det burriga barret utbytt mot silkeslent svall! Nåja, hehe, men det ser iaf friskt ut nu, även om jag tycker att det blev lite för kort och urtunnat... men man får skylla sig själv om man inte säger nåt, haha, och Cecci gav mig ju faktiskt lite hårkvalité tillbaka! Välbehövligt, minst sagt.

Men så enkelt var det att få friskare hår, haha! Nu ska jag ta god hand om det med bra mat och lite goa inpackningar... jag lovar.

Nystart

Ja just det!  På måndag smäller det. Dags för detox!

Blir samma som förra gången, så inga konstigheter. Bort med salt, socker, mejeriprodukter, bröd, kött, ägg... ja, ni fattar. Detta i en vecka, sen fortsatt bra kost. Eventuellt blir det två veckor detox.
Tror att jag eventuellt ska föra en mer detaljerad detoxdagbok den här gången, för att hålla motivationen på topp! Får se hur det går med den planen, hehe, har ju en viss tendens att strunta i bloggen ibland...

Ser faktiskt fram emot måndagen. Ska bli så otroligt skönt att få detoxa kroppen från sockersuget jag lagt an med, bland annat. Min hy ser för jävlig ut, mitt hår är ett enda stort fras, och jag är trött, slö, och sover dåligt. Jag är med andra ord i stort behov av en utrensning! Sen får man tycka vad man vill om detoxing, huruvida det funkar eller ej. Men jag minns hur fantastiskt jag mådde sist, och det är minst sagt en riktigt bra kickstart inför en kost(- och livs!)förändring. Och DET behöver jag.

Funderingar

Fick en liten tankeställare när jag läste mitt förra inlägg, med tillhörande kommentar. Jag är verkligen irriterande fixerad vid min vikt. Det är varken vettigt, kul eller bra, men jag kommer ju inte ifrån det? Det kanske vore ett betydligt bättre mål i livet; Få bättre självkänsla och börja älska dig själv!
Nästa års nyårlöfte kanske? I år är jag ju fullt upptagen med att komma i en fånig kjol.

Men den här bloggen ska ju faktiskt inte handla om vikthets, fett, och att komma i för små kläder. Den ska i första hand handla om att äta bra, leva bra och må bra. Det är självklart det vi ska fokusera på. Jag har inte bara extrakilon på kroppen nu, jag varken äter, lever eller mår bra. Och det är helheten som ska ändras! Inte bara klädstorlekarna.
Farmöver ska det ändras på en hel del. Det är dags att bli hälsosam, frisk och välmående igen (OCH smalare, ja.).


Försök strunta i mina psykiska snedsprång och snack. Men de kommer ju att dyka upp ibland, sån är jag bara.

Nyårslöften

Sitter med husets sista chokladask i högsta hugg, och är inte ett dugg förvånad att vikten nu ökat till 61 kg.

Jag har alltså gått över mardrömsgränsen.



Jag märker att jag förtränger problemet, skjuter det ifrån mig, och vill inte inse eländet. Men verkligheten blir smärtsamt påtaglig när jag märker att jag inte kan ha mina kläder, överhuvudtaget. Och måste således gräva fram tjockiskläderna ur gömmorna! Mina snygga smala jeans skrattar åt mina lår och min mage, så de får vänta till våren och ge plats för betydligt större storlekar...
Så varför lägger jag bara inte ifrån mig chokladen och tar tag i mig själv? Saken är den, att jag tror att jag måste komma in i en fas, vänta in rätt läge. Det må låta som undanflykter (det kanske det är?), men när jag gör en omstart måste den vara rejäl. Inget halvdant. Så jag vill planera lite, bygga upp en föreställning och en förväntning. Jag vill vara redo, och se fram emot det! Just nu är jag i en lite ostadig position och ska dessutom tillbringa en vecka i Stockholm, men efter det tror jag att det är en bra läge att sätta igång. Man får tycka vad man vill, men jag skjuter hellre upp det och gör det ordentligt. Och eftersom jag har den här bloggen kan jag ju inte smita undan :)
Så, mitt stora FETA nyårlöfte lyder alltså;

Komma i mina skinny jeans igen, OCH den lilla blå Whyredkjolen


(Kort och gott, sluta vara en sån tjockis)

RSS 2.0