När allt är upp och ner

P.g.a. hjärtesorg har jag lite halkat ur detoxen. Jag är en sån som tröstäter när jag är ledsen, men nu har jag helt enkelt inget intresse av att äta. Min smått vrickade sida säger att det bara är bra att sluta äta, jag har inget emot att tyna bort helt. Det låter hemskt, men jag har såna tankar ibland.
Jag har dock, som väl är, en rationell sida. Jag inser att jag måste tvinga i mig mat, så att inte kroppen tror att jag svälter mig själv. För sen när man väl börjar äta igen (för det måste man ju börja göra nån gång), så lagras allt. Och då blir det ju bara fel.

Igår åt jag bara ett äpple och ett päron. Idag har jag iaf fått ner en smoothie till lunch, och en näringsrik sallad till middag. Drack även vanligt (vitt) te för första gången på länge, och det smakade faktiskt gott utan socker. Jag är en sån som måste ha socker i teet men nu gick det riktigt bra. Och då har jag ju nått ett mål med detoxen.

Avokado- och mangosallad

     1/2 avokado
     1/2 mango
     1 dl kikärter
     Basilika
     Hampaolja
     Pressad lime
     Lite chiliflakes

Mycket näring, bra fett och protein. Det här är ju vanligtvis en sallad som jag älskar, och som smakar så oerhört gott även utan salt (men det tar ett tag att vänja sig...). Nu var det väl lite tungt att få ner den, men den här ofrivilliga matstrejken är nog över snart.

Brott och straff

Mitt straff för att jag söp skallen av mig den där ödesdigra fredagen blev en bakissmoothie ni sällan skådat. Den hade allt (utom kanske ägg) och såg riktigt jävla skitäcklig ut;



Det smakade ju inte direkt gott heller. Det gröna pulvret är detta trevliga alg- och gräspulver jag tryckt i mig i två veckors tid. Det smakar helt ok i juice, men det ser hemskt ut. Blanda INTE ner det i smoothies, blir bara läskigt.

Med tanke på att jag fortfarande känner mig bakis, så drack jag den väl förgäves, men nyttigt var det ju ändå. Ville helst bara trycka i mig en gräddig pasta från Rififi idag, men det blev en sallad istället. Riktigt god, med melon (cantaloupe), körsbärstomater, adzukibönor och getost. Och så massor med citron,hampaolja och pumpakärnor... Smask!

Nu ska jag ta en liten cykeltur. Behöver frisk luft.

Fusket straffar sig, rejält.

Jag vill börja med att säga att jag hade galet skoj i fredags. Det var en enastående fest, och vinet flödade kanske lite väl mycket. Jag fick även i mig lite kött, vilket var en stor miss det också. Som sagt, jag hade otroligt kul, men  kroppen har verkligen tagit stryk av denna nöjesstråk. Vaknade lördag morgon med modern av all sorts huvudvärk. Magen var i uppror, och jag mådde verkligen pyton av den chock jag utsatt min kropp för.

Men man lär väl kanske av sina misstag (får man hoppas), så det blev ingen utgång på lördagen, trots att det var planerat och jag faktiskt var sugen. Men med tanke på att jag fortfarande har huvudvärk så gjorde jag sannerligen bäst i att stanna hemma.
Idag har det blivit tröstmat för magen i form av smoothies, te, och frukt. Nu gäller det att vara stark de sista dagarna, hålla hårt på dieten, och gå ner liiite till i vikt inför USA-resan...

Jag undrar om jag gått ner i vikt alls? Jag känner mig lättare, så det blir intressant att väga sig i slutet på veckan. Om det visar sig att jag inte gått ner i vikt överhuvudtaget så blir jag nog lite less, haha. Men jag vill ändå fortsätta äta så här i stor mån, jag mår som sagt bra av det. Frågan är hur bra det kan gå att hålla sig ifrån kött...

Slut på detox?

Ja, det var ju idag som skulle vara sista dagen. Jag borde väl hoppa jämfota av glädje av att dieten äntligen är över, men jag har mest tvivel i kroppen. Eller, mja... det blir svårt att börja äta som vanligt igen. Eller jag tror det iaf. Så just därför tänker jag fortsätta ett tag till! Jag menar, varför inte hålla på så länge man orkar...

DOCK blir det ett maffigt undantag idag! Skrev min sista tenta imorse, så nu är det dunderfest med pompa och ståt, och jag tänker skåla i både det ena och det andra. Tänker kanske inte äta pizza, men en god sallad, och så många glas vin på det... och så tänker jag röka också. Hihi!

Åt dessutom en hel del choklad när jag skrev tentan, så jag har fuskat rejält idag. Visserligen var det en riktigt mörk 40-grammare, men ändå. Vilket godiståg liksom.

Nu ska jag åka till Systemet och välja och vraka bland det goa, sen brakar det loss! Go helg!

En dagens, tack.

Dagens smoothie är tillägnad min goda vän Mattias;

Mattias' Rosa Mumsemums

     1 dl jordgubbar
     1/2 mango
     2 dl sojamjölk (om man är en riktig man som Mattias väljer man mellanmjölk, eller starköl)




En riktig gayshake, och kanske just därför är den jäkligt god.

Frestelser, ständiga frestelser

Träffade mina underbara vänner Simon, Jannica och Petra (plus en extra Simon) ikväll. De drack öl och vin, och Simon och Jannica åt nachos! MY FAVOURITE! Ja, det var tufft. Men min grekiska sallad (utan dressing...) var ganska god ändå faktiskt. Vitlöksbrödet som följde med åt Simon upp.

Lagade en ny, god gröt imorse;

     0,5 dl boveteflingor
     0,5 dl dinkelflingor
     1 msk psylliumfrön
     2 dl vatten + lite rismjölk

Blir så himla gott med lite tugg av dinkelflingorna. Bovetegröt är fasen bara smet, det här är så mycket godare. Till gröten gjorde jag egen sylt av blåbär och mosad banan, och det var... oj oj vad gott det var.

För övrigt duger sojamjölk inte till något förutom smoothies, smakar ju gammal socka annars. Rismjölk och havremjölk är så mycket godare. (Hur konstigt det än låter att mjölk gjort på ris eller havre skulle kunna smaka nåt annat än just socka... men det är faktiskt gott. Godare än sojamjölk iaf.)



Jag undrar om den här dieten har gjort mig lite småvrickad.

God, god middag

Vädret är fortfarande piss, men maten är god. Eh, ja.

Rosmarinrostade rotsaker med citron- och basilikayofu

     Sötpotatis
     Morötter
     Kålrot
     Rödlök
     Färsk rosmarin
     Pumpakärnor
     Olivolja
     Svartpeppar

     3 dl yofu (sojayoghurt)
     Rivet skal och saft av en halv citron
     Hackad basilika
     Svartpeppar


Gott, gott, gott! Kanske är det till och med så att man pressar lite extra citron över rotsakerna...? Ah, det gör man nog. Herregud så gott.



Så, jag kommer alltså att infoga lite mer kost i kosten, så att säga. Tänker äta som förut, med tillägg av;

Kryddor som svartpeppar, chili
Mer yofu!
Banan
Får- och getost
Dinkel
Ev. honung i små, små mängder


Sen kommer jag nog att smyga ner en bit mörk choklad (ekologisk, haha!) när det är godisdags, och kanske t.o.m. någon skiva av Hannes eko-knäcke. Vi får se hur mycket smygande det blir, haha.

Söndag

Hannes sitter och trycker i sig mina favoritchips, och dricker vaniljsås ur en burk.

Det räcker med att skriva så idag.

Lördagsgodis? Ja tack!

Dock inte i form av traditionellt smågodis, utan i form av ugnsbakade rötbetor med getost och färsk timjan, toppat med rostade solrosfrön och pumpakärnor. Mums! Och det bästa av allt; ekologiskt vin, som jag fick av världens gulligaste Hannes idag. Det belönar jag mig själv med ikväll, och det är jag värd!

Jag har tagit beslutet att fortsätta med detoxandet i en vecka till. Eller, iaf fram till nästa fredag (då är det tentafest...). Jag mår hittils toppen av att äta så här, och jag vill fortsätta skippa salt och socker ett tag till. Det känns verkligen riktigt bra.


Gårdagen spenderade Hannes med att storäta och fira att detoxen var över. Jag fick ett ryck och stack till Stockholm och småshoppade. Hittade en het klänning som kommer passa bra sen på min detoxade kropp, haha! Fick även bra motion av att springa runt hela dagen.
Oroade mig lite över lunch/middag och hunger, dock helt i onödan. Drack en smoothie innan jag stack, och tog med mig en matlåda med mango-/kikärtssallad och en liten ask nötter. Gick hur bra som helst, var knappt hungrig ändå. Allt som allt en bra dag!

Nu ska jag dricka lite Mighty Greens och Aloe Vera, tillsammans med dagens andra pillerranson. Ikväll ska jag gotta mig åt min lyxiga mat (och mitt VIN!), måste försöka att inte bli alltför sugen på resten av gängets godsaker...

Den underbara dagen fortsätter

Haha, vilken strålande dag alltså. Jag är så pigg och glad, och jag har ätit så GOD mat!

Wohoo energisallad (2 port)

     Blandad sallad
     3-4 kokta rödbetor i klyftor
     1 dl kikärter
     0,5 dl adzukibönor 
     1 avokado
     Alfalfagroddar
     Pumpakärnor
     Solrosfrön
     Basilika (massor!)
     Hampaolja
     Lite pressad citron

Skulle även vara tokgott med lite ekologisk fårost på, men det är smaskens utan också!



Lagade även en sjukt smaskig smoothie nu när jag kom hem efter skolan... inte den mest detoxande, men det blir lite banan idag, för lilla magens skull.

Goa gubbar

     1 dl jordgubbar
     1 liten banan
     0,5 kiwi (andra halvan åkte ner i kistan direkt...)
     1,5 dl rismjölk + kanske en extra skvätt vatten
     Lite Aloe Vera

Så gott, så gott... Till det tog jag som vanligt Chlorella och CLA, och numera tar jag renande örtpiller också. Härligt! Nu är det fullt ös!


Åh en sån underbar morgon! På riktigt!

Vaknade idag med härlig energi i kroppen! Hannes är som en liten glädjebjörn och har en helt ny livskraft. Ska det äntligen vända? Vi har båda varit så trötta och så matta, och fått så dålig hy... Hoppas det svänger nu! Jaa!

Hannes konstaterar att vi haft alldeles för lite musik i vår detox, och bränner av några godingar. Han spelar bland annat "Jag mötte Lassie", "Julen är här", och "Time to say goodbye". Vet inte riktigt vad han menar med det. Skönt att se att han blivit piggare, trodde jag skulle hitta honom hängandes i badrummet i morse.
Kan ju också hända att han är på bättre humör för att får lägga av med det här imorrn, haha.

För att citera Ainbusk Singers i just "Jag mötte Lassie";

Om man är liten och svag (mångubben snyftar)     
Varje natt varje dag (bland tysta moln)
Av allt ont blir man blå, inuti utanpå, varför finns jag?
MEN! Hemskhet kan vända
och maskrosor tända sina knoppar att växa upp i gryningen!


Och typ sen kommer Lassie. Det här blir vårt nya mantra.




Drack detoxte när jag vaknade, måste nog sluta med citronvattnet. Har haft väldigt ont i magen i två dagar, så jag satte både banan och rismjölk i morgonens smoothie. Eller, det blev snarare en lunchsmoothie, för jag drack den runt 12 och då hade man ju vart vaken sen halv nio. Varken jag eller Hannes kände oss särskilt hungriga dock... hmm. Konstigt.


Magmojs

     1 liten banan
     2 dl rismjölk
     1 kiwi

Till det åt jag en halv avokado, och det känns redan bättre. Smakade helt otroligt gott, och magen verkar som sagt ha lugnat ner sig. Banan är ju dock något slembildande och kanske inte optimalt under en detox, men det är viktigare att lyssna på kroppen. Det här ska ju vara något bra, något positivt i slutändan, inte ett enda långt lidande.


Nu ska jag laga en go sallad på rödbetorna som Hannes kokade imorse, sen en cykeltur!

Leilas jävla mat

Dagens självplågeri: Leila.

Leila på tv alltså, ingen annan Leila. Jag och Hannes har legat och kollar på "Leilas mat" och "Leila bakar". Vilket kalas av choklad, smör och grädde alltså... snålvattnet rinner som aldrig förr. Man får dock nöja sig med dagens smoothie (som iofs inte är fy skam);

Jordgubbsmelonflorr

     1/4 honungsmelon
     1 äpple
     1 dl jordgubbar (frysta... men ekologiska!)
     0,5 dl Aloe Vera

Gott och läskande! Inte för att man behöver läskas i det här vädret men...


God kväll, jag är bitter.

Ny dag, nya motgångar

Hannes är fortfarande ledsen. Han funderar starkt på att ge upp, och har nu planer på att lägga ner senast fredag kväll. "Jag är helt tom, jag kan inte tänka".

Det där känner jag ju igen, man har ingen ork. Satt på lektionen idag med öppen mun och fattade ingenting. Tänkte bara på korvar. Korvar, Kalles Randiga och glass. Inte tillsammans kanske, men jag är så sugen nu så jag skulle antagligen äta en sån blanding med sked och le stort. JAG ÄR SÅ SUUUGEN!

Mja. Dag fyra alltså. Haha, vilken karaktär!


Frukostgröt


     1 dl boveteflingor
     1,5 dl vatten
     0,5 dl rismjölk/sojamjölk
     1 msk psylliumfrön
     Blåbär

Koka ihop och sakna saltet rejält. Trösta dig med ett glas juice, som du blandar med det där jäkla gräspulvret. GOD MORGON!



För övrigt har vi ett kommande bajstips från Hannes. Jag har testat det själv, och det ger en oväntad effekt. Håll till godo!


Hannes är lite ledsen

Hannes kom just hem och utbrister: "Aldrig har jag trott att livet kunde kännas så tungt".

Detta är alltså dag tre på vår detoxdiet. Jag har haft en ganska bra dag, inte så mycket sug. Däremot har jag varit galet trött, och utmattad i kroppen. Kunde knappt hålla ögonen öppna i skolan. Kan bero på att vi tränade igår, och kanske inte äter tillräckligt för att hålla energinivån uppe. Tror jag ska satsa på promenader och cykelturer istället (tar ju fasen en mastig halvtimme att cykla till skolan).

Lunchen idag var god! Det kan verkligen bero på att jag smög ner en liten smula fetaost i min sallad. Det räddade min dag, och jag var plötsligt inte lika självmordsbenägen.

  Sjukt gott!


Till middag blev det en halv avokado, och en riktigt smaskig morotssmoothie;

Orange jävla bomb (i brist på ett fisförnämt namn)

     1 dl färskpressad morotsjuice
     0,5 dl Aloe Vera
     En halv mango
     En bit honungsmelon
     Lite pressad/riven ingefära
     Citron (blir lite väl sött utan)

  Mmm! (Faktiskt.)



Nu ska jag iväg på inflyttningsfest till min kära vän Simon, där alla kommer att dricka vin och vara glada och röka och dricka vin och röka.

Ok, jag kanske har vissa sug idag ändå...


En ny dag, med nya ingredienser

Citronvatten och en liten avokado till frukost, plus mitt alg- och gräspulver. Tentan var ett skämt, åt en näve nötter och en liten fånig fruktshot. Åkte och handlade helt tom i huvudet, och körde fel på vägen hem, haha.

Till lunch blev det morots-/grönsakssoppa med groddar och syrade morötter. De där morötterna köpte jag med stor iver på Coop idag, och hade föreställt mig en sagolik, syrlig smak. De smakade inte så himla gott. Inget smakar gott. Buhu. Eller jo, smoothies är gott! (Chips är också gott, men det får man ju inte äta).




Blev även ett yogapass igår. Vi blickade inåt, kände energi, stod i hund- och trädposition och gjorde solhälsningar. "Det här ska vi göra om" sade vi. "Varje morgon!"
Hannes gjorde en liten solhälsning imorse, och konstaterade att det nog var den sista. Jag tvivlar på att det blir några fler trädpositioner för min del.




Nu när tentan äntligen är över så blir vädret kallare. Så sjukt typiskt.


Saltbrist

Till lunch blev det sallad på mango, avokado och kikärter. Som verkligen skulle varit jättegott, om man hade fått salta! Utan salt blev det bara totalt... smaklöst. Det är tydligt att smaklökarna är bedövade... Det som räddade hela salladen var mangon som ändå var söt och god.

Vidare med saltet... Hannes lagade just en soppa till middag, som också skulle varit TOKGOD... om man hade fått salta. Nu satt man bara där och undrade vad som hände. Åt halva, sen kände jag mig mätt.



Hannes utrensande soppa


     Potatis
     Morötter
     Kålrot
     Palsternacka
     Gul lök
     Vitlök
     Ingefära
     Cayennepeppar

Kokas i citronvatten. Mängder är inte så noga, Hannes stoppade i massor av allt. Sen mixade han den och rundade av med lite yofu (sojayoghurt), vilket var trevligt. Blev en lättsmält, bra konsistens.


Nu blir det detox-te och lite mera plugg. Känner mig redan orkeslös, jag fattar inte att jag ska skriva tenta imorrn.

Morgonstund har linfrön i munnen.

Vaknade kl 9, pigg. På en söndag. Det börjas ju redan det här...

Har startat dagen med varmt citronvatten, så nu är jag mätt och belåten. EEH. Nejdå, en härlig frukostsmoothie stundar, med Mighy Greens (alg-och gräspulver), aloe vera, äpple, kiwi och blåbär. Till det tar jag Chlorella och CLA-olja. Sen ska jag ju ta en sån där linfrö/psylliumfrö-shot som legat och gottat under natten... har blivit en gelé nu. HU!

Hannes ska dricka en leverutrensande förbränningsdrink; 1 msk olivolja, 1 tsk linfröolja, en bit riven ingefära, saften från en halv citron, lite cayennpeppar och varmt vatten.





Nu är det torrborstning och dusch som gäller, sen ska jag plugga hela dagen inför tentan imorrn. Det ska bli jättekul.

Förberedelser

Håller på kokar bönor och kikärter för fullt. Det luktar som insidan av en bak i köket, men det får man står ut med.

Köpte även en torrborsthandske på Ica Maxi, haha. Ska tydligen vara jättebra under en detox. Exakt varför vet jag väl inte, men den ska ju vara bra mot celluliter också så jag tänker skrubba på.
 
image1  Gud så skönt. Eh.



Hannes har trappat ner rökandet, duktigt! Han dricker även mer mellanmjölk än någonsin, för att han inte får dricka det sen. Jag har ätit upp en hel tub Kalles Randiga på en vecka, och ikväll åt jag nachos. Den sista måltiden. Med så sjukt mycket ost.


Men chipsen var ekologiska, haha!


Pank men slank?

Dags för detox!

Alla detoxar till höger och vänster känns det som, så jag och Hannes ska ge det ett försök. Imorgon kör vi igång, och det ska bli minst sagt intressant. Mycket flytande föda, massor med ekologisk frukt och grönsaker, juicer, frön, alger, smoothies och alla möjliga nyttigheter. Juicemixern kommer att gå varm, och det är absolut slut med socker, salt, alkohol och allt annat man tycker är gott.

Förberedde mig idag genom att storhandla på Ica Maxi, och CHEESES vad det är dyrt att leva ekologiskt!? Inte undra på att folk köper Euroshopper-äpplen. Nåväl. Det inhandlades;

- Rismjölk, sojamjölk (Vanlig mjölk är slembildande. Hu.)
- Aloe Vera i juiceform
- Psylliumfrön
- Linfrön
- Hampaolja (toknyttigt!)
- Ingefära
- Alfalfagroddar
- Pumpakärnor
- Cashewnötter
- Morotsjuice
- Avokado
- Citroner
- Ruccola
- Mango
- Morötter
- Äpplen
- Blåbär och hallon
(Allt ekologiskt såklart, utom äpplena. Nån jävla gräns får det vara. Jag kan bara inte betala 35 kr för fyra sketna fisäppel, när jag får Jona Gold för härliga 6.90/kg. Jag skalar dem väl då.) 

+ Himalayasalt, ifall det kniper. Jag kanske dör om jag inte får salta. 

Så nu är jag kalaspank. Men taggad som fan!



Mina mål med detoxen:

- Bli av med sockersuget.
- Bli av med saltbehovet.
- Gå ner i vikt, och få en ny mer hälsosam livsstil.

Jag kommer mest att sakna:

- Mina ostmackor med Kalles Randiga (gaah).
- Smågodis.
- Sötningsmedlet som jag har i mitt te.



Hannes mål med detoxen:

-
Bli ännu vackrare


Hannes kommer mest att sakna:

- Riktig mellanmjölk
- Röda Marlboro 

RSS 2.0