Extremfusket

Haha, ännu en gång: dekadens!

Äter hur mycket skräp som helst! Popcorn, godis som smakar tuggummi, kött i mängder... och Pepsi Max! Är full med hemskheter, hela jag. Som sagt... det får fasen bli en rejäl detox efter detta. Jag skyller dock på att jag inte har tid att äta ordentligt... ehh.

Har dock inte gått upp i vikt ännu. Det kanske säger floff i slutet av veckan?

Lidande

Jag känner redan att den här bloggen blir lidande. Jobbar nu nio dagar i sträck, idag är det dag två. Inte så mycket tid över helt enkelt.
Ont i hela kroppen, och galet trött! Sover fortfarande dåligt... suck. Det är jag som är mest lidande.
Nu måste jag stryka arbetsskjortan och fixa naglarna, sen fundera lite över maten. Först och främst har man inte riktigt tid att äta ordentligt, sen orkar man ju inte ta med sig tre matlådor? Nej, jag satsar på en nyttig lunch åtminstone, extra stor så att jag kan äta den i två omgångar. Sen frampt småtimmarna, när man är vrålhungrig och trött, så står man och mumsar a la carte! Det blir oftast mat över, och det tar ju servitörerna hand om :)  Igår höll jag mig dock relativt lugn, tog en bit fisk och en liiiten bit oxfilé, och en potatisbit. Smög även ner en halv förrätt (dill- och gräslökscheesecake, min favorit!), och drack 0,5 l Pepsi Max... aj aj. Nåväl. Det kunde ju ha varit så mycket värre!

Knaprade på Gomix då det var kris, och det var energigivande då det som bäst behövdes!


Snart blir det en riktig arbetarfrukost; dinkel- och bovetegröt med banan och havremjölk + en smörgås med ägg!  Då ska man väl stå sig ett tag iaf...

Orka

Vad fan är felet egentligen?? Det är ett pågående finskt krig i mitt ansikte, jag är trött och orkeslös, och jag sover sämre än någonsin... Okej att jag är förkyld, men det här är ju löjligt. Det räcker med att jag hostar som en galning, måste jag få allt det andra på köpet? Sömnen har dock varit kass rätt länge... Vad fasen är detta?

Det här duger ju inte. Efter den kommande, hysteriska jobbveckan, ska jag köra en rejäl detox. Funderar på att testa en vecka med endast raw food och se hur jag mår av det. Enligt den ayurvediska läran ska jag inte äta alltför mycket raw food, men det kan ju vara kul att testa ändå. Hur som helst så måste jag rensa både kropp och själ snarast...

Snacks i solen

Värre än så här kan man ju plocka i sig när man ligger i solen...

Gomix

     Cashewnötter
     Gojibär
     Incabär
     Kokoschips
     Pumpafrön




Så gött!


För övrigt är jag fortfarande förkyld... har hittils valt bort alla syntetiska vitaminer och läkemedel, för att endast satsa på "riktiga" vitaminer och t.e.x. manukahonung. Blir inte sämre, men inte bättre heller... nåväl, kör ett tag till, i förhoppning om att jag blir frisk till fredag! Då kör niodagars-jobbveckan igång, och då orkar jag inte vara sjuk.


Morotsjuice och algsallad

Hittade en "juicecentrifugdel" till morsans gamla matberedare när jag stökade runt i köket imorse... Kul! Trodde jag.
Glad i hågen laddar jag upp både maskin och fyra fina morötter, ivrig över att få färsk morotsjuice till frukost. Snopet sen när jag kört ner samtliga morötter, i vad som måste vara världens mest ineffektiva råsaftcentriug, och spanar in vad som ser ut att vara några ynka matskedar juice. Nåväl, häller upp i glaset iaf, och det är kanske en halv deciliter. WOW! Av FYRA, stora morötter?! Cheeses. Vilket jäkla mög. Hade fått ut mer juice om jag satt mig en stund på de där arma morötterna.

   ...snopet!



Nåväl, hällde ner den lilla skvätten i en mellanmålssmoothie istället. Gött!

Lunchen på jobbet bestod av en variant på min kära mango- och avokadosallad, denna gång med rödbetor, mungbönor och spirulinapasta. Mättade bra, men var vrålhungrig vid middagstid. Var nyfiken på mina relativt nyinköpta aramealger som jag ännu inte testat, så det fick bli ett ihopplock av sådana, plus allt jag hittade i kylskåpet.. säkert en vansinnig blandning med tanke på smaker, men sjukt gott var det ändå!

Dagens Plock

     Sallad + spenat
     1/2 dl mungbönor
     Några stora vita bönor
     Några blå vindruvor
     1 tomat
     1 fikon
     Lite kokt spirulinapasta som blev över från lunchen
     Ekologisk feta
     Aramealger, blötlagda och kokade

Kokade algerna i lite lantbuljong, smakade hur gott som helst! Jag hade tänkt mig någon sorts bismak av akvarie, men icke. Det var nog tack vare buljongen.
Toppade hela härligheten med färskpressad citron, hampaolja, gojibär, pinjekärnor, pumpafrön och timjan. Och så lite av det "magiska örtsaltet" jag köpte för ett tag sen! NAMS!


 

Ingen saknad alls! Nästan.

Läste igenom tidigare inlägg och hittade detta;

Mina mål med detoxen:

- Bli av med sockersuget.
- Bli av med saltbehovet.
- Gå ner i vikt, och få en ny mer hälsosam livsstil.

Jag kommer mest att sakna:

- Mina ostmackor med Kalles Randiga (gaah).
- Smågodis.
- Sötningsmedlet som jag har i mitt te.


Det känns alltså ganska bra att ha uppnått samtliga mål, och att jag dessutom inte ägnat ens en tanke åt smågodis... och sötningsmedlet jag hade i mitt te? FY! Aldrig mer syntetiska, vidriga sockerersättningar.

Eller ja, iaf inte i te, haha! Ett glas Pepsi Max kan fortfarande vara gott...



Och ostmackorna med Kalles Randiga... de saknade jag rätt mycket under detoxen. Men nu smyger jag ju ner en och annan randig smörgås på helgerna :)


Hot hot hot!

Gaah, det bränner!

Jag har en förkärlek till peperoni/feferoni/whatever (de där gröna grejerna man får till kebaben). Ja, ni fattar. Jag älskar dem, och skulle gladeligen äta en burk om dagen. Nja, men... jag gillar dem iaf.
Så glatt och förnöjt sitter jag och mumsar på favoritsorten (mild, i påse) när jag mitt i allt biter dag i en doldis. En SVINSTARK jävel som gömt sig bland mina lagom starka, goa feferonisar! Så lömskt! Ögonen tåras, jag hostar och fräser, och känner att tungan håller på fräter bort... är det så här det känns att äta propplösningsmedel?

Nåväl, det börjar gå om nu iaf. Men det var definitivt en nära-döden-upplevelse.



Bakismiddag: en glutenfri smörgås med ajvar, yofu och kikärter. Ja, och feferonis i mängd...



Gud så gott! Och varför glutenfritt bröd? Ja, det är en ny grej. Det där med att undvika gluten går ännu lite längre helt enkelt. Det är som med min påhittade laktosintolerans, haha.


Nu, en kopp Drakens Gröna! Och en förkylningsdrink innan läggdags...

Bakterier

Tydligen är det en bakteriebomb som träffat mig; för på en och samma natt blir jag förkyld OCH får en acneattack i ansiktet. Vad är det som händer?

Blir många powersmoothies nu, fulla med vitaminer, för att bekämpa det onda. Har även en riktigt ruskig förkylningsdrink... man tar ett glas ljummet vatten, pressar i en hel citron och en rejäl bit ingefära (+ en vitlöksklyfta om man är jättemodig. Och ensam),  och så rör man ner en sked manukahonung (eller vanlig...).
Se till att vattnet inte är mer än just fisljummet, för är det för varmt går man miste om de aktiva egenkaperna i honungen. Smakar fullständigt PISSÄCKLIGT, men det ska tydligen driva ut allt det onda, haha. Frågan är om det är värt det... uuh.

Typiskt!

Nog är det ju typiskt... såg så fram emot att gå på aerobicsen idag, men självklart vaknar jag upp med halsont och hosta! Var sjutton kom det ifrån? Trist är det iaf. Fick bli en rejäl immunbooster till frukost - en smoothie med extra allt! Acai, havtorn, gojibär, Pau D'arco, en hel mango, en citron, en lime, och så pricken över i:et... manukahonung! 

Manukahonungen är ett naturligt kosttillskott som det talas mycket om världen runt. Den har helt unika antibakteriella egenskaper tack vare ett högt naturligt innehåll av metylglyoxal (MGOTM). Den kan i synnerhet hjälpa dig som: vill styrka immunförsvaret, förebygga förkylningar eller har mag- och tarmproblem (t ex magsår, inflammation i magsäcken, sura uppstötningar, halsbränna, irriterad tjocktarm och sår i grovtarmen). Manukahonungen har också visat sig ha mycket goda egenskaper för att läka problematiska sår, och erbjuda motstånd mot bakterier på en rad sjukhus. (från www.manuka.se)

Tog både en sked i smoothien och en extra sked en stund innan. Massa kalorier, men på köpet får man ju de läkande egenskaperna. Och det är ju inte så att man skedar i sig en burk manukahonung om dagen heller...



Nu ska jag iväg på jobb. Ska ta en shot Mivitotal och lite mer Pau D'arco innan bara... håll tummarna för att jag blir frisk!

Nightly snack.... nöt- och chokladsmoothie!

Nutty But Nice

     1 dl havremjölk
     1 fryst banan i bitar
     1-2 msk rå, krossad kakao
     1 tsk carob
     1 msk cashewsmör
     5 cashewnötter, blötlagda
     5 hasselnötter, blötlagda
     1 torkad dadel
    
Börja med att köra nötterna med lite vatten så blir det god nötmjölk som bas! I med resten, kör hårt, häll upp, och toppa med kokoschips och en extra dadel. Så gott...


Bakis på en torsdag? Inte bra.

Blev en flådig trerätters igår för att fira den vackra Marias födelsedag. På det blev det även utgång... Försökte förbereda mig under dagen genom att dricka smoothies (dels för att hålla kalorinivån nere, dels för att få upp energin), men hade bara tid att dricka två på hela dagen. Full rulle i köket! Så jag hann liksom inte bli hungrig heller.

Dagens smoothie, en bakisbomb;

Hangover Over

     1 apelsin, skalad (fördelaktligen kärnfri..)
     1 gul kiwi, skalad
     1/2 fryst mango i bitar
     1-2 dl vatten
     1 msk Mighty Greens
     1 tsk spirulina
     1 tsk Tetonic (grönt te- och inulinextrakt. Bra för matsältningen!)

      

Vroom vroom så är man igång igen! Nu ska jag gå ut i solen!

I Bromma gör man fynd

Har spenderat ännu en tid i Stockholm, Abrahamsberg, och hittade under en promenad ett litet guldkorn i Bromma. Butiken Källan! Här finns biodynamiskt odlade grönsaker/livsmedel, massor av hälsokost och även ekologisk hudvård! Underbar liten butik, och ägarinnan är supertrevlig. Rekommenderas starkt om ni har vägarna förbi!

Hittade lite smått och gott, kostade ynka 117 kr! Hade inte mer pengar, annars skulle jag ut tvekan köpt mer...



Nu blev det "bara";
-  Kokoschips
-  Torkade dadlar
-  Nyponpulver (mums i smoothien!)
-  Lavendel
-  Clipper's Detoxte (kostade ynka 26 kr, istället för runt 50 kr på Östermalm...)

Inte så bara alltså. Och allt ekologiskt/biodynamiskt!

Se till att göra ett besök som sagt, små butiker som denna behöver stöd!


Vetegräsjuice - Vill ha, varje dag!

Är på jakt efter en juicepress. En som helst tar hand om vetegräs också, men då måste man ju betala en förmögenhet... läste dock att man kan mixa vetegräset med stavmixer först, för att sedan köra det i juicepressen/råsaftcentrifugen. Så det kan ju vara nåt ändå!

Kul att jag har planer om att pressa vetegräs, uan att ens ha börjat odla än...




Fan va gött med färskpressad juice varje morgon! Vill ha min juicepress, NU!

Peace, Love and Food! Ja!

Har alltid älskat i synnerhet kokböcker, då jag alltid älskat mat. Hittade några nya, ljuvliga böcker idag, som jag genast nappade åt mig! Kanske inte kokböcker helt igenom men... loves it! (Förhoppningsvis, har ju inte läst dem än...)



     - Reneé Voltaire, Peace, Love and Food
     - Sarah Owen,
Juicer som håller dig frisk
     - Dr Donn Brennan, Lev bättre - Ayurveda

Ska roa mig med desa i några dagar nu... Härligt med lite ny inspiration!


En sen tisdagkväll

För den som bor på Åland (haha) så kan jag verkligen rekommendera Café Bönan som lunchställe! Otroligt god mat, och allt ekologiskt! Underbart, det var en mycket trevlig upplevelse. Det kanske till viss del hade att jag med att jag hade en het lunchdate som dessutom bjöd på hela kalaset, men inte vet jag... Hohoho!




Fick en förfrågan om att lägga upp resultaten efter denna "diet" (vet inte riktigt vad det är längre... jag försöker mer se det som en livsstil). De största resultaten fick jag ju såklart när jag körde detox rätt igenom - som det var tänkt från början. Det som först var en detoxvecka blev dock två, men sedan en fortsättning med "detox light". Och jag som alltid varit en passionerad köttälskare är nu till (minst) 80 % vegetarian.
Jag tror stenhårt på att man ska äta det man gillar och mår bra av. Huvudsaken är att man lyssnar på sin kropp, och inser vad man kan göra för den (och utsätta den för, haha). Livet är fullt av trista måsten och jobbiga krav, och jag vill inte applicera det på min kost. Ibland gör jag ju det, det är kanske ofrånkomligt, och man ska ju inte alltid ge efter för sina sug... det gäller ju bara att skilja på sug och hunger. Väldigt enkelt egentligen. Om jag en fredagkväll är sugen på film och tårta, så blir det film och tårta. Och jag mår fantastiskt! Så länge jag äter EN bit tårta, och inte fem...

Anyway, får se hur jag gör med uppläggningen av reslutat, de ligger nerskrivna någonstans...



Nu ska jag dricka en stor kopp vitt te, och ta en mörk, god chokladbit :) God natt!

RSS 2.0