Godissugen redan!

Inleder starkt med ett godisrecept. Fick dess ovanliga, märkliga julgodisar av min kusin i julklapp. Var sjukt tveksam... men de smakade riktigt gott! Tror att receptet kom från Fitness Magazine ursprungligen, jag ska nog modifiera det lite själv, har lite idéer... är ju lite julsmak på dessa! Återkommer med resultatet :)

Här kommer receptet iaf!

Nyttigt Julgodis!

Ingredienser:

  • 1 burk svarta bönor  (?!?)

  • 0,5 dl fruktsocker

  • 1 krm malen kryddnejlika

  • 0,5 tsk malen kardemumma

  • 100 g mörk choklad (minst 70 %...)

  • 0,5 dl havregrädde

Till dekoration: Strössel, kokosflingor, krossad mandel, kakaobönor... whatever.

 

Gör så här:

Lägg bönorna i en sil och skölj med ljummet vatten. Pressa dem sedan genom silen, ned i en bunke. Häll bönmoset i en kastrull och tillsätt fruktsocker, kryddnejlika och kardemumma. Värm upp massan och rör om. Hacka chokladen i bitar och häll i kastrullen. Tillsätt grädden och rör tills allt är blandat. Häll blandningen i en ganska vid form och låt stå i kylen i ett par timmar. Rulla sedan små kulor och lägg på en tallrik. Lägg några kulor i taget i den smälta dekorationschokladen. Fiska upp kulorna och lägg dem på smörpapper. Dekorera med valfria "smulor" och låt stelna i kylskåpet.

 

Vegetariska, veganska, glutenfria, laktosfria... allt! Och märkligt goda som sagt. Testa!


Inför det nya året?

Samma visa varje år, eller hur?

Det är panik som vanligt. Jag behöver gå ner minst 5 kg, men orkar inte. Jag är för lat. Jag vet hur fruktansvärt jobbigt det är, och att jag typ måste sluta äta HELT för att gå ner så mycket som jag skulle vilja. Återigen slis jag mellan min vettiga hjärnhalva som vet att det är ohälsosamt, och min cp-hjärnhalva som vill se benknotorna sticka ut. Det gäller kanske att hitta en gyllende medelväg... hehe...

Ligger och läser i mina vego-/raw food/detoxböcker och får lite inspiration. Har även läst lite på s.k. "pro-ana"-sidor och thinspiration-sidor, alltså sidor där man typ hetsar varann till att spy och inte äta nåt. Ibland tänker jag faktiskt på att det skulle vara skönt att spy upp mat. Men på samma gång så är det så jävla SJUKT och ÄCKLIGT att göra det, så det lär nog aldrig funka för min del. Sen så äter de här tjejerna några piller om dagen, och INGET MER. Istället för att äta lunch på jobbet så går de typ runt runt runt för att bränna kalorier. Herregud.

Nej alltså, även om jag skämtar om att jag vill ha en släng anorexia ibland, så... nej, haha, herregud. Utan mat skulle jag dö. Och det är ju sant!
Däremot kan man skära ner på maten lite. Här kommer en härlig kompott tips och funderingar inför det nya året;

1. När man är hungrig/sugen, så dricker man ett glas vatten. Och börja gärna dagen med ett stort glas vatten.
Inte bara för anorektiker! Jag skulle verkligen inte må dåligt av mer vätska. Så jag ska dricka mer vatten!

2. Ät vegetariskt, och mer raw food.
Det känns bara gött liksom, go green. Men jag tar gärna en skiva oxfilé när mamma bjuder! Haha!

3. Promenera mera!

Mer motion är alltid bra. Kanske ska jag ge yoga-dvd'n en chans till?

4. Ät på små tallrikar, så blir det mindre portioner. Och tag bara EN portion!

Lassa inte upp flera bamseportioner, och ät för att "det är så gott"... det är min klassiska matfälla :)

5. Godisdag EN dag i veckan.
Inte tre som det har blivit nu... urk.

6. Mera fibrer!

Fast jag äter iofs redan rätt mycket fibrer... nåja, lite till. I form av blötlagda linfrön och psylliumfrön.

7. Planera veckans måltider bättre.
Ingen spontanhandling med Fredrik på Ica... "Mmm... jag är sugen på tacos! Det är väl ganska nyttigt...?" Nej nej. Mer fettsnåla grönsaksrätter, och mer fisk.

8. Återinför proteinpulvret!

Faktiskt rätt bra, det är både godis-gott och proteinnyttigt. Här ska vispas proteinfluff, och äta det med goda bär...  istället för fredagschips!





Jag har mer på gång. Funderar på en sån där mega-kur av något slag, bara för att komma igång och känna mig lite slankare. Men det är ju bara en quick fix...

Fler tips någon?




RSS 2.0