Tisdag igen

En riktigt bra tisdag också! Hade träningsmöte med sköna Helen på gymet, och fick ett nytt och fräscht träningsprogram för mina ostadiga leder. De har blivit sämre, vilket stör mig galet mycket. Musklerna skulle orka så mycket mer på ex. skivstångspassen om bara knäna och armbågarna hängde med! Men nu ska de förhoppningsvis bli stadigare med några nya övningar.
Fick även finfina tips om alternativa tricepsövningar som jag och mina armbågar har så svårt för. Kanon!

Frukost: Miniyoggi
Lunch: Ärtpasta med tre kokta äggvitor, tomat, skinka, och så en apelsin till efterrätt
Mellanmål: Te och en tredjedels muffin!
Middag: Spaghetti (100 g kokt) med härligt (lätt-)gräddig vegetarisk sås. Lite yoghurt till efterrätt (nya smaken vitt te & vit persika - sjukt god!)
Kvällsmål: Två apelsiner och lite mera yoghurt... hihi.


'Harris & Benedict'-ekvationen

Jag är förvirrad. Borde jag äta mer kalorier? Ja, det borde jag kanske. Men fan vad det tar emot... jag är auto-inställd på "ju mindre man äter desto bättre!". Och när jag åt en massa nötter och avokado så kändes det som att jag inte fick reslutat över huvudtaget, men nu känns det som att det kanske äntligen händer nåt (även om fettet envisas med att sitta bergfast kvar)... ja, jag vet inte.




Räknade ut mitt ungefärliga kaloribehov igen, denna gång genom den beprövade 'Harris&Benedict'-ekvationen från 1919:

Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)
Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)

Slutsiffran är ditt BEE, dvs ditt basala energibehov vid vila.

Därefter multipliceras BEE:t med en stress- och aktivitetsfaktor från 1.2 - 2.0, där 1.2 är en dag framför datorn och 2.0 är en idrottsmans dag inom en konditionsgren, och från summan du får fram (som alltså visar det energiintag du behöver för att din kroppsvikt skall vara konstant vid den aktivitetsnivå du anger) drar du av 500 kcal. Det är kaloriintaget som du bör ligga på för att uppnå viktminskningen av ett halv kilo per vecka. Är du kraftigt överviktig, dvs har mer kroppsfett än genomsnittspersonen, stämmer inte uträkningen lika bra längre; den är från en tid då medelpersonen var genomsnittligt betydligt smalare och mer vältränad än i dag. Är du överviktig får du räkna med att siffran för ditt energibehov är något lägre än vad uträkningen ger.


Enligt det här är mitt basala energibehov vid vila (BEE)  1417 kcal.
En dag framför datorn (vilodag helt utan träning) förbrukar jag alltså (1417 x 1,2) ca 1700 kcal, och en träningsdag (1417 x 1,6) ca 2270 kcal.
Än så länge låter ju allt rimligt?
SÅ, om jag då vill gå ner i vikt/minska i fett på ett hälsosamt sätt, drar jag alltså av 500 kcal från dessa totalsummor och får ut vad jag bör få i mig under en vilodag resp. träningsdag;

Vilodag
(1700 - 500) 1200 kcal
Träningsdag
(2270 - 500)  1770 kcal

Ok, så jag äter alltså lite för lite... Men inte helt åt skogen iaf! Jag tycker jag har skött mig rätt bra ändå.
(Så mina s.k. lördagsfrosserier á 2200 kcal är alltså helt om jag tränar den dagen! :D )

Måndag igen

Det blev inget helgande av min vilodag i lördags. Cyklade raskt iväg till gymet och körde ett (väldigt lättsamt) danspass för att lätta mitt glass- och chipssamvete. Kändes bra sen!

Söndagen fylldes av Fredriks crepes och plättar (den s.k. nyttiga varianten, med lättmjölk, dinkelmjöl och fettsnål fyllning/hemlagad sylt). Min favorit! MUMS! Men ja, fortfarande rätt mycket kalorier, runt 600 per lass. Men jag tränade på söndagen också (skivstång), så jag behövde det, hihi.


Dagens;

Frukost:
Miniyoggi med Raw Bovete Crunch (217 kcal)
Lunch: Kesella med hallon, jordgubbar, kiwi och hampafrön (ca 200 kcal)
Mellanmål: Chai Latte på Barista! (säkert uppåt 300 kcal...)
Middag: Wokade grönsaker med turkisk yoghurt (ca 250 kcal)
Kvällsmål: Två grova mackor med ägg, tomat och skinka, en apelsin, och ett stort glas grönt te (ca 400 kcal)
Haha, största målet på kvällen. Precis så där som man inte ska göra! Men jag är ju hungrig efter träningen... :)

Totalt: 1300-1400 kcal

Träning: Dansaerobics!




Nu är klockan snart ett på natten. Jag kan inte sova! Och nu har jag blivit hungrig igen --> lite miniyoggi (+70 kcal)

Helga vilodagen?

Funderar på ett danspass kl 16.30 för att kompensera för dagens over-eating på ca 2000 kcal. Jag vet, man ska inte träna bakis, men jag känner att jag har lite lätt tjockångest efter den där halva burken Häagen-Dazs Cookie Dough Chip jag just sänkte...




Det kanske går över?

Kombi

Ahh, körde kombipasset Skivstång + Spinning ikväll, och tjena vad det blev tufft! Kände mig stark och duktig och kunde ha på lite mer vikt, känns kul med någon typ av framsteg! Och med den avslutande spinningen blev man bra jäkla mör i kroppen... en riktigt mördarpass - precis vad jag behövde!

Dagens kaloriintag: 1552 kcal

Precis lagom, om inte lite för lite! Men känns liksom så mycket...




Så här fit är inte jag. Men jag vill vara.

Lax och furikake

Dagens lunch



Fuskig asienlax med wokade grönsaker

     125 g laxfilé
     1 msk furikake (finns i asiatiska butiker, själv använder jag en omotiverat dyr variant från Renée Voltaire)
 
     Broccoli
     Vitkål
     Morot
     Lite lättgrädde (4 %)
     Valfria kryddor

Rulla laxen i furikake, och stek (men sluta stek innan den blir torr som en socka).
Woka grönsakerna i virgin coconut oil (kokosfett är det nya hälsofettet) och kräma till det hela med en gnutta grädde. Servera med en klick turkisk yoghurt och toppa med hampafrön!

Totalt 464 kcal, 33 g protein, 11 g kolhydrater, 29 g fett

Bra grejer!





Ang. furikaken...  Går som sagt att få tag på i pingpongbutiker runt om i landet. Innehåller rostade svarta och vita sesamfrön, torkade noriflingor (alg) och ofta salt också. Se bara till att den inte innehåller glutamat! Ger smidigt och lätt en touch av asien på t.e.x. ris, fisk, whatever. Gott!





Lite omotiverat dyr som sagt (runt 70 kr) men innehåller varken tillsatt salt eller annan skit. Bara sesamfrön, norialg, och shizoblad (japanska svartvinbärsblad). Inget annat! Så den kan vara värd sin slant. Och så vips har man fuskat fram lite asien i sin vardag.

Yoga hemma...

...är väl sådär. Men jag prövade ändå min nya yoga-dvd ikväll, Fitness Yoga - Inre och yttre styrka, och det visade sig att Blossom Tainton är rätt behaglig att lyssna på. Det som skulle blivit bara en halvt oseriös testsession på 30 minuter, blev ett fullt pass på 64 minuter, bara sådär. Fattade ingenting när det var över, men nu har jag småvärk i hela kroppen, haha.

Dags att köpa en yogamatta snart kanske? Onödigt om jag nu inte fortsätter med det här hemma-yogandet, vilket jag antagligen gör så länge jag inte har en skön matta... men de är ju inte så värst dyra, så det kanske vore nåt.


Dagens;

Frukost: 1 dl dinkelgryn (okokta) med 1,5 dl miniyoggi, stor kopp grönt te (goji-havtorn, mums!)
Lunch: Kesellan med hallon och kiwi som jag skrev om igår. Lite klen lunch, men jag var inte så hungrig.
Middag: Wokad vitkål med champinjoner, broccoli, lättgrädde (4 %)  och turkisk lättyoghurt. (mindre än 200 kcal/portion!)
Efterrätt: 2 dl miniyoggi. Det är så jävla gott...
Kvällsmål: En skiva grovt bröd med mjukost, två äggvitor, stor kopp grönt te, och så lite mera miniyoggi :)


Totalt kaloriintag: 959 kcal

Lite lite kanske. Får fortfarande en liten kick av att hamna under 1000 märkte jag... men jag tränade ju inte hårt idag, så det skadar knappast att jag ligger lite under kalorinivån nån gång.

Världens godaste mellanmål/frukost!

   1/2 burk lättkesella
   1 dl hallon
   1 kiwi
   1-2 msk skalade hampafrön
   En pyttesked manukahonung

 
Rör ihop kesellan och hallonen, toppa med hackad kiwi, hampafrön (eller linfrön, whatever), och om så önskas en liten gnutta honung! Såå gott!
Ett friskt, mättande mellanmål fyllt av protein och goda fetter. Vill man skära ner ytterligare på kolhydraterna så skippar man kiwin och honungen.  Mums!

Innehåller i runda slängar endast 200 kcal, varav 20 g kolhydrater, 4 g fett, och hela 21 g protein.


Gårdagens träning: Ingen alls!
Gårdagens kaloriintag: 1156 kcal    Bra!  (tränade ju inte)

Dagens träning: Medeljympa på Friskis. Inte jättekul, men ok.
Dagens kaloriintag: 1352 kcal

Ömma skinkor

Dagens träningspass: Skivstång + Kondition!

Skivstång i en timme, sen stenhård kondition i 15 minuter. Låter ju rätt lite, men jag höll på dog efter 10... sinnessjukt tempo, fullt ös! Nu värker baken mer än någonsin, hade ju redan grym träningsvärk sen boxningen med Marcus i måndags. Han slog ju så jävla hårt så jag flög antingen baklänges eller sidlänges! Blir nog bättre att boxas med Hannes imorrn, även om träningsvärken kommer vara olidlig, haha. Ser iaf fram emot det!



Dagens kaloriintag:
1538 kcal

Jag har upptäckt hur gott yoghurt är igen, och har slevat i mig en halv liter idag, hihi. Yoggi Mini Björnbär/Vanilj... NAMS! 
Har även märkt att det är ganska svårt att inte äta ordentligt när man tränar hårt, så det är ingen risk att man skippar kalorier i onödan :)

FETT

Jag äter alldeles för mycket fett?

Nyttigt fett visserligen (förutom vissa mörka chokladbitar som tycks slinka ner ibland...hrm), men som sagt så äter jag väldigt mycket av det. Runt 50 g per dag, och min kropp behöver tydligen bara 27 g... hehe.  (I lördags åt jag hela 110 g fett, men då kom det från helt andra källor än nötter och avokado, hoho)

Men jaha, ska jag sluta äta nötter och avokado då eller?! Känns ju trist. Men jag ser ju inga förbättringar kroppsmässigt så nåt måste ju göras...

...och jag äter ju faktiskt en hel del paranötter...

Grön och skön

Här ska ni få se få en riktig boxarsmoothie!

Boxing Bomb

     1 liten banan
     1 kiwi
     1 dl fryst mango
     1/2 - 1 dl minikeso
     1 skopa hampaprotein
     1 tsk spirulinapulver
     1 tsk vetegräspulver

...och så vatten i valfri mängd då. Jävlar vad gott! En riktig energidrink inför boxingen, drickes en timme innan för maximal slagkraft, haha.

Innehåller 252 kcal, 19 g protein, 51 g kolhydrater och 4 g fett. (Jag åt paranötter till, så det blev en hel del extra fett där, haha.)

Totalt idag 1624 kcal. Perfekt för en träningsdag! Kanske lite för lite, men väl godkänt!

    

Över 2000 nu!

Snittkaloriintag över helgen... 2200 kcal. Vilket inte är katastrof, om man nu inte vill tona sin kropp... och det vill ju jag. Så lägga av med sånt där nu kanske? Tränade ju dock hyffsat bra fredag och söndag, så det känns som en liten tröst.

Inget lunchpass idag, Hannes var upptagen. Nu är siktet inställt på box ikväll istället! Måste dock hitta någon att gå med... såeeh...box någon? Jag är skitsvag så jag slår inte så hårt. Kom igen!



Dagens;

Pre-Frukost: Morotsjuice
Mellis/Frukost: 150 g minikeso med äpple, kanel, linfrö och paranötter
Lunch: Ärtpasta!

Totalt: 659 kcal. Många kvar :)

Yoga + Aerobics

Ja, det slutade med att jag tog mig till gymet. Jag pallar inte smita undan pass om jag inte är dödssjuk (men plugget hoppar jag över utan problem...)

Känns lite bättre i ögat nu iaf, även om det fortfarande gör skitont och är härligt svullet och rött. Om det sen var yogan, dansen med Hannes, eller pizzan till middag (nyttig variant) som gjorde susen vet jag inte. Men förhoppningsvis är det helt borta imorrn!

Då ska vi ju köra mördarpass på lunchen :)

Godishelg och ögonstraff

Har ätit lite väl mycket godis i helgen... dessutom hällde jag i mig runt 800 flytande kalorier (om inte mer) i form av sprit i fredags! Men det känns ändå helt ok, var ju på skivstångspass på fredag förmiddag.

Idag var planen att yoga kl 15 och gå på aerobics med Hannes kl 16. Vaknade dock inatt med modern av alla ögoninflammationer som intagit vänster öga... det gör helt sinnessjukt ont, och om det inte gjorde så ont att gråta så skulle jag ha gråtit sen halv fem imorse.
Att jag sen borde ha råpluggat fram tills nu stör mig inte ens hälften så mycket, som att jag eventuellt missar träningen. Jag hoppas fortfarande på ett mirakel. Men hur ska jag kunna ta mig till gymet när jag liksom inte ser nånting? Dessutom ser jag ju ut som en svullen kines, så det vore väl bäst att stanna hemma.

Men jag vill inte!

Kan... inte... röra... mig.

Ja, det är tydligen som de säger? Efter ett pass box får man ont i varenda muskel, däribland muskler man inte ens visste att man hade.

Men OJ vad roligt det var! Jag trodde att jag med nöd och näppe skulle genomlida passet, men istället gick det märkligt fort, och jag hade verkligen jättekul. Adrenalinet flödade, Hannes blev våldsammare och våldsammare, och instruktören står och skriker "TA IIIRÅÅÅ!", medan mina spagettiarmar vevar på för brinnande livet. Jag svettas som aldrig förr. Upphopp, ner på golvet, armhävningar, kryp, hoppa, slå, sparka, armhävningar igen, slå ännu hårdare, ner igen... ett riktigt hårt pass verkligen. Och det var precis vad jag behövde!



Under uppvärmningen dansar vi runt till Lady Gaga's "Poker Face", och det är ett rätt bra dunk i salen. Stämningen känns liksom igen;

Citat Hannes: Är det nu man ska beställa en öl eller?


Nej det gör vi ikväll! Nu ska jag till gymet igen och försöka mjuka upp min arma kropp. Skivstång eller medelgympa återstår att se. Ah, jag har fortfarande en så härlig energi i kroppen!

Ki Box

Dags att cykla iväg till gymet! Jag och Hannes ska stå och toksvettas med boxhandskarna i högsta hugg... Boxercise i 90 minuter, påstås bränna upp till 800 kcal!

Det är nästan ett helt paket Ben&Jerry's... hehe.




Godisfusk

Jag har ätit godis mitt i veckan! Måndag och onsdag åt jag smågodis, och skyllde på att jag faktiskt var på bio, och då får man äta lite godis. Jag hävdar fortfarande att det är så :)


Har startat dagen med morotsjuice, det bästa starten! Ska försöka lura med Hannes på ett träningspass senare idag... måste röra  på mig.
Och nu ska jag äta fem ägg (kort datum...) till frukost!

Försök att rätta till nåt som inte går att rätta till?

Skäms fortfarande för mitt frosseri igår, och har legat lågt idag.

Frulle: Proteinsmoothie med kesella, kiwi och blåbär. Det blir fan inte gott med kesella i, men det går ner...
Mellis: Tre kokta äggvitor med lite kaviar
Lunch: 200 g minikeso och en halv avokado

Ser fram emot att träna i veckan. Sitter iofs på båten nu och ska till Sthlm och mysa, men tisdagkväll ska jag tillbaka till Uppsala och ska nog lyckas klämma in ett pass där!
Funderar även på att köra en ketodiet/CKD-diet/LCHF-diet... någon som har erfarenhet av det? Låter lite sisådär att trycka i sig en massa fett, men bara man ser till att det är nyttigt fett kan det ju knappast vara något illa med det.
Har läst massor om det och blev lite nyfiken.

Urk.

Vilken liten gris man är. Jag har liksom tryckt i mig glass motsvarande 700 kcal, och nu mår jag fruktansvärt illa, både fysiskt och psykiskt.

Det är såna här stunder jag förstår varför folk blir bulimiker.

Ätardag!

Dagens motion: Skridskosdagis med brorsbarnen. Svettigt!

Idag är det lördag, och min ätardag. Men det menar jag inte att jag slänger i mig vad som helst, men jag tar ut svängarna rejält! Åt mackor med ost och ägg till frukost, lite lasagne efter skridskodagiset, och några chokladbitar hos mormor. Nu har jag ätit nybakat rågbröd (MUMS) med ost, keso och ägg, och ikväll blir det nachos och glass... NAM!

Hehe, sån är jag! I och med att jag erkänner det, så får jag sitta och skämmas lite  för mitt frossande också. Men det är ju lite det som är poängen med den här bloggen. Erkänn allt, utelämna inget, haha!

Fredag

Har redan fyllt i allt jag får äta ikväll på Piggelino, och landade slutligen på 1407 kalorier. Låter som lite för lite, det känns som att jag ätit mer idag... aj aj.

Frukost med mig själv: Smoothie
Lunch med Alexander: Kycklingsallad på Umbra (dränkt i olja, urk)
Fika med Petra: Pyttebit chokladtårta och te på Bagarstugan
Middag med föräldrarna: Ugnsbakad lax, en potatis och sallad
Kvällsgottis: Glass! 100 g Ben&Jerry's One Cheesecake Brownie som mamma hade köpt.... gaah. Måste smaka! Längtar redan...


Så lite halvtaskig dag kanske. men ack så trevlig, och med så underbara människor! :)

Återhämtade vader!

Ah, äntligen! Vaknade imorse och hade inte helvetiskt ont i vaderna. Skönt! Jag övertränade dem lite i måndags/tisdag och har typ varit halt sen dess. Men jag kämpade mig ut på en rask promenad och jag tror det var dunderkuren för mina ömma ben. Gött!

Efter promenaden senare på kvällen inser jag att jag bara ätit 700 kcal under dagen (dels blev det bara en av mammas Nutrilett-påsar till lunch, och dels var jag med mormor halva dagen och glömde äta), så jag unnade mig lite gott till kvällsmat :) Blev två mumsiga, ålandska, hälsobrödsmackor, med riktig, FET, ost (åländsk kastelholm!), lite kaviar, och två kokta äggvitor. MUMS! Sen tog jag en kiwi mitt i natten, hihi.
Totalt energiintag igår slutade på 1012 kcal, så det var ändå för lite.

Nu ska jag mumsa klart på min proteinsmoothie med kesella, kiwi och mango, sen äta lunch med min gamla gubbe till vän, Alexander!

10 skäl att inte skynda ner i vikt

1) Viktminskning tar tid, om man tappar mer än 0,5-1 kg per vecka är det inte fett man tappar utan kolhydrater och vätska.
2) Man vill behålla muskelmassan - om man går ner för snabbt använder kroppen musklerna till energi  och det vill jag inte!
3) Huden blir slapp om man varit mycket tjock och går ner i vikt snabbt
4) Dåliga vanor tar tid att bli av med - det har tagit tid att få dom och det kommer att ta tid att bli av med dom helt enkelt.
5) Beroenden tar också länge att bli av med - t ex sockerberoende
6) Risken för att få ätstörning minskar om man tar det lite soft och hälsosamt
7) Det kostar mindre att äta mindre av vanlig mat än att köpa en massa pulver och bars
8) En långsam viktminsknng tär mindre på kroppen - man får i sig allt man behöver
9) Det går att träna som folk - du slipper hunger och energitorsk under passen
10) Du slipper få dåliga naglar, hår och hud - eftersom en kropp i svält inte priorierar dessa kroppsdelar


Dagen tips: Tinas blogg! Därifrån fiskade jag dagens lista, och utöver det får man tips, inspiration, pepp och massvis med motiverande läsning! Mycket trevligt :)

Tentadag

Gårdagen stannade på 1340 kcal, då jag valde två kiwis till kvällsmål istället för en smoothie...  haha, wow vilken viljestyrka! Jag åt ju ändå lite för mycket, så jag är en sopa i vilket fall som helst.

Nu har jag mumsat (nåja) i mig en minst sagt syrlig smoothie på kiwi, mango, acai och lättkesella, med lite manukahonung för att balansera upp allt det syrliga... det gick sådär, haha, det blev lite stingit! Men det var iaf fylligt och mättande, och innehöll 14 g protein! Vem behöver proteinpulver när det finns kesella?

Nu ska jag skriva tenta, önska mig lycka till!




Piggelino och kaloriförbrukning

Veckans tips: Piggelino!

Toppenbra träningssite som håller koll på kaloriintag och konditionsnivå, magmått och muskelmassa. Typ. Väldigt bra hjälp till väldigt mycket! Jag använder den främst för att hålla koll på vad jag äter, eller hur många kalorier jag stoppar i mig (på ett ungefär). Jag är för lat för att räkna själv...

Fyllde i lite olika test på lite olika sidor för att få ett hum om mitt basala kaloribehov, och ungefär hur mycket jag behöver stoppa i mig för att minska hälsosamt i vikt (och inte självsvälta på ett äpple om dagen). Kom fram till någon form av medelresultat (sidorna gav ibland något olika svar), och det lyder ungefär såhär;

Basal energiförbrukning
Beräknad BMR (kcal/dag):
1400-1600

Aktiv kaloriförbrukning
Beräknad ACR (kcal/dag):
1700-1900

Ditt dagliga proteinbehov (g/dag):
76
Ditt dagliga kolhydratbehov (g/dag):
168
Ditt dagliga fettbehov (g/dag): 27

Ditt dagliga kaloriintag vid bantning (kcal/dag):
1200-1300


Det är frestande att äta så mycket mindre än 1200 kcal... jag håller mig lätt under 1000 om jag så vill, men det är ju som att svälta sig själv. Jag måste banka in att det är hälsosammare att gå ner långsamt, och äta tillräckligt, än att falla för frestelsen att gå ner snabbt... jag är ju så otålig!? VILL BLI SMAL, NU!
Men ja, om jag ska hålla mig till runt 1300 så går det ganska bra skulle jag säga! Jag matar in allt jag äter på Piggelino, och så håller den koll på hur mycket jag fått i mig av allt. Har märkt att jag tenderar att äta lite för mycket fett... nyttigt iofs, men ändå. Och så åt jag alldeles för lite protein! Fick värsta paniken och tryckte i mig äggvitor, kyckling och keso för glatta livet, och vips så åt jag för mycket... så kycklingen får ryka tillsvidare. Tycker inte om.
Men OJ vad jag älskar keso och kesella! :)

Mmm... minikeso!

Fy fan vad gott! Det här tänker jag fortsätta med :)

Gick riktigt bra på pulspasset, även om jag inte orkade med styrkedelen alls, hehe... men jag hängde på rätt bra i konditionsdelen! Inte helt kört med andra ord! Nu ska jag äta upp min portion minikeso, massa gurka, och så två äggvitor med lite kaviar... mums!

Totalt energiintag: 1331 kcal

Trött idag...

... så jag ska nog vila en liten stund innan jag drar iväg på stan för en pluggfika. Sen blir det nog en sallad till middag innan jag ska på pulspass med Elisabet! Ser fram emot det, även om jag antagligen kollapsar efter halva passet... min kondition är ju som bortblåst.

Idag har jag hittils ätit:

Dinkelgröt med äpple, lättmjölk och linfrö (338 kcal) och en variant av min ärtpasta till lunch! 1 dl fiberpasta, 3 dl ärtor, 1 dl lättyoghurt, 1 rödbeta och så lite mix av svart quinoa och belugalinser som jag kokade igår (sammanlagt 359 kcal).
Så totalt 697 kcal hittils! Och klockan är redan 15. Ganska okej tycker jag.

Jag tänker förövrigt kasta ut min teori om att jag mår dåligt av mjölkprodukter. Jag tänker testa äta minikeso, kesella och dricka mjölk den här veckan, och mycket av det. Och jag tror att det kommer gå hur bra som helst! Jag får liksom inte i mig ordentligt med proteiner... Visar det sig att det inte är så trevligt alls, så får jag väl lägga av med det igen och börja frossa i ägg eller nåt.

Skön söndag

Ah, INTE bakis! Jag gjorde verkligen rätt val igår känner jag. Visst, missade en kul fest, men det känns ju fasen värt det idag.

Bästa starten på dagen: Ett stooort glas nypressad morotsjuice (med en matsked Mighty Greens). Stört gott, och man känner hur energin sprids i kroppen! Man tankar på med det allra bästa. Sen är det ju rätt mycket socker i morötter, men det känns ju faktiskt som att det är övervägande positiva effekter ändå!

Morotsjuice (näringsvärde per 100 gram)

Energi 32,4 kcal
Protein 0,7 g
Fett 0,4 g 
Kolhydrater 6,4 g
Fibrer 1 g
C-vitamin 3,8 mg
Folat 14 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 0,2 mg
Kalcium 19 mg


Morotsjuice sägs också ha en uterensande och renande effekt på kroppen, och ska vara speciellt bra för levern. Mycket bra i detoxande syfte med andra ord!

Nu ska jag mixa en spirulinasmoothie, plugga lite, och sen blir det yoga kl 15! Skön söndag!

RSS 2.0