Lax och furikake

Dagens lunch



Fuskig asienlax med wokade grönsaker

     125 g laxfilé
     1 msk furikake (finns i asiatiska butiker, själv använder jag en omotiverat dyr variant från Renée Voltaire)
 
     Broccoli
     Vitkål
     Morot
     Lite lättgrädde (4 %)
     Valfria kryddor

Rulla laxen i furikake, och stek (men sluta stek innan den blir torr som en socka).
Woka grönsakerna i virgin coconut oil (kokosfett är det nya hälsofettet) och kräma till det hela med en gnutta grädde. Servera med en klick turkisk yoghurt och toppa med hampafrön!

Totalt 464 kcal, 33 g protein, 11 g kolhydrater, 29 g fett

Bra grejer!





Ang. furikaken...  Går som sagt att få tag på i pingpongbutiker runt om i landet. Innehåller rostade svarta och vita sesamfrön, torkade noriflingor (alg) och ofta salt också. Se bara till att den inte innehåller glutamat! Ger smidigt och lätt en touch av asien på t.e.x. ris, fisk, whatever. Gott!





Lite omotiverat dyr som sagt (runt 70 kr) men innehåller varken tillsatt salt eller annan skit. Bara sesamfrön, norialg, och shizoblad (japanska svartvinbärsblad). Inget annat! Så den kan vara värd sin slant. Och så vips har man fuskat fram lite asien i sin vardag.

Kommentarer
Postat av: frisscarro

mmm såg gott ut :)

2009-03-31 @ 00:26:35
URL: http://www.metrobloggen.se/fitnessfrissan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0