Kikärtor - Bra till mycket

Dagens middag var inte heeeelt detox, men sjukt god! Och supernyttig (och GAY) såklart :)

Kikärts- och morotsbiffar med rostad palsternacka och rödbeta, serveras med yofubaserad avokadosås




Kikärts- och morotsbiffar

- 2 burkar kikärter, avrunna och sköljda
- ca 1-2 dl morotsrafs som blev över från morotsjuicetillverkningen :)
- 2 ägg (varken vegan eller detox, men det blir nice...)
- 1 msk psylliumfröskal
- 2 vitlöksklyftor
- Okänd mängd; Curry, gurkmeja, spiskummin
- Salt och peppar (skippa saltet om det ska vara på det viset...)

"Halvmixa" kikärterna med stavmixer, inte helt slätt. Det är gött med lite bitar! Blanda ner morot, ägg, pressad vitlök, och kryddor. Blanda ut psylliumfröskalet med lite vatten och rör ner det, snabbt! Det stelnar och blir gelé annars.

Stek på hög-/medelvärme tills de har fått fin färg och är genomvarma! När är de liksom klara egentlligen? Ingen vet. Stek så länge du känner för.


Häppåre!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0