Kolhydratsfrossan fortsätter

Lite lustigt det här med detox. Man äter ju typ BARA kolhydrater, men känner sig ändå lätt och fräsch i kroppen? Hmm.

Dagens;

Frukost: Stort glas morotsjuice + vetegräs, och det räckte så.
"Lunch": Smoothie på banan, havremjölk, jordgubbar, gojibär och acai. Sjukt gott!
Mellanmål: En banan.
Middag: Stekt svart ris med massa grönsaker. MUMS! Veckans middagstips!
Efterrätt: Ett äpple och några mullbär
Kvällsmål: Detoxte och en fruktsallad (äpple, päron, banan och gojibär!)

Kan ju tillägga att jag var ledig idag, så det var nog därför jag inte åt så mycket. Blir rätt mycket frukt om dagarna, och det känns smaskigt. För inte så länge sedan åt jag ju knappt frukt alls, då jag strök alla kolhydrater! Känns lite märkligt att äta ris och så också, så efter detoxen ska jag nog se till att skära ner på kolhydraterna igen.

Dagens middagstips; Stekt svart ris - Detox á la Asia!

  • 3 dl färdigkokt, sköljt, svart råris (supernyttigt och gott!)
  • 4 strimlade vårlökar
  • 1-2 strimlade morötter
  • 1 zucchini i bitar
  • 1-2 klyftade tomater
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor + 1 hackad chili
  • Ekologiska ägg

Börja med att fräsa på vitlöken, chilin och moroten i olja, tillsätt sedan vårlöken och zucchinin och stek till det "mjuknat" men ändå har spänst. Lägg i paprika och ris, och rör runt till allt är genomvarmt, tillsätt allra sist tomaterna (de ska bara bli varma, inte mosiga). Smaksätt med fisksås (luktar f*tta med smakar gott), shoyu, kanske lite ekobuljong, lite färsk ingefära, ume plum seasoning... vad som nu faller er i smaken :)  Viktigast är nästan fisksåsen!
Putta sedan allt åt sidan, fräs på två uppvispade ägg (som äggröra nästan), och blanda till sist ihop allt!

Rätten serveras med fördel tillsammans med ett extra stekt ägg om så önskas. Sen äter man med pinnar. Det tar längre tid, så man äter långsammare (=bättre än att sleva i sig allt på en gång med en gaffel).





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0