Reningen har tagit tvärstopp...
Jobbade som servitör, och då får man alltid en massa go mat av kockarna. Även denna gång frestades man med himmelska rätter, så jag tänkte "vad fan". Jag tänker ju ändå inte fortsätta med raw food rakt igenom, och dessutom är det lördag. Dags att unna sig!
Så jag unnade mig. En stor, blodig bit oxfilé.
Exakt hur korkat det var att utsätta kroppen för något sånt just nu låter vi vara osagt... men inte var det ju smart. Mådde ruskigt dåligt efteråt. Det märkliga var dock, att jag på natten fick hög feber också, och en helt vansinnig värk i kroppen. Skakade av frossa, och var så samtidigt så brännhet att jag trodde jag skulle brinna upp vilken sekund som helst. Är det någon sorts blixtinfluensa som fått tag i mig? Som tur är har jag blivit väl omhändertagen, och lite ompysslad idag. Nånting gott i eländet.
Nu har jag fortfarande feber, och så ont i varenda muskel att det inte är sant. Jag kan knappt använda vänsterarmen, och rör mig i samma takt som en snigel.
En snigel som fuskätit kött.
Reningen fortsätter
Rödbetor! I love it, i alla former. Främst ungsbakade, men de får jag vänta lite med... nu hamnar de färska rödbetorna i mumsiga råkostsallader, och i min juicer!
Röd Saft (ett jättestort glas!)
2 stora rödbetor
1/2 gurka
1 äpple
1 liten citron
Svämmade nästan över, haha. Jag delar upp det på två omgångar; ett glas på morgonen, och så ett på eftermiddagen. Gött!
Rödbeta är en utmärkt rengörare av tarmarna och matsmältningsorganen, och framför allt levern. Rekommenderas av naturläkare som grovtarmsrenare, och renar även blodet. Rödbeta är särskilt rik på magnesium och folsyra, och är även rik på järn.
För att komma åt alla dess näringsämnen bör man äta rödbetan rå eller som juice, då de är mer aktiva än när rödbetan är tilllagad.
Gårdagens fasta
Morgon: Vetegrässhot
Frukost: Stort glas Grön Saft
Lunch: Smoothie med banan, rismjölk, mango, hampasmör och hampaprotein.
Mellanmål: Mera grön saft
Middag: En stor havreyoghurt med nyttiga bakterier, acidofilus + bifidus (inte raw!)
Kvällsmål: Smoothie med banan, mandelmjölk, rå kakao, paranötter, cashewsmör och en rejäl dos probiotika (vilken nötdröm!)
Var väldigt trött igår kväll, och hade en ruskig huvudvärk. Är dock normalt att känna så efter en tarmsköljning, och när jag dessutom håller på avgiftar kroppen i övrigt så lossnar väldigt mycket toxiner på en och samma gång! Bra, men på samma gång inte bra. Det måste få ta sin tid, och får man för kraftiga symptom under en detox bör man sakta ner på avgiftningen. Lyssna på kroppen!
Ren och fin insida, minst sagt!
Kommer till Ninas Spa & Massage i god tid för att kunna sitta ner en stund och slappna av (var ju både nervös och spänd av flera skäl...), och blir mycket väl mottagen av Nina Laurén. Vi talas vid en kort stund, och sen får jag lägga mig på britsen... "Är du nervös?" frågar hon. Jag är både fnissig och livrädd, så ja, jag är nog lite nervös där jag ligger... Nåväl, in med den hemska slanggrejen, och så sätter vi igång. In med kroppstempererat vatten. Magen pyser upp som en liten ballong. Och så ut... "Hjälp!" utbrister jag lite halvt förskräckt, "Är allt det där gammalt bajs?!" Det kan ju inte vara något nyligen producerat, eftersom jag gick på toa både kvällen innan och på morgonen... Nina säger lugnt, att visst är det gammal avföring, men att det inte är mycket alls. Tvärtom är det rätt lite, och hon kan se att jag äter bra och har en bra tarmfunktion. Jag kan inte undgå att fundera på hur det då ser ut om man äter dåligt, och har dålig tarmfunktion...?
Det fylls på med vatten några gånger, och Nina masserar min lilla pysmage med kraftiga tag. Det gör lite ont ibland, men samtidigt är det rätt skönt. Man känner att det gör nytta. Och man ser att det gör nytta...
Efter all massage och genomspolning får jag slappna av en stund i en badrock, och råd om att fortsätta med flytande föda dagen ut. Visst får jag äta mat, men då fasen ska det tuggas ordentligt (jag är ju lite dålig på det, och det vet även Nina nu). Jag håller mig dock till grönsaksjuice och smoothies, så att magen får vila ordentligt. Och så massor med tillskott av nyttiga bakterier så att tarmen blir glad! Sen imorrn blir det fast föda igen.
Så hur löd domen? God perilstatik/tarmrörelse och hyfsat bra matsmältning. Men jag tuggar maten för dåligt! Och nu när man sett hur det ser ut kanske man tänker om, innan man slarvar sig igenom tuggandet...?
Det var för övrigt blandade känslor när jag informerade min omgivning om mitt rensande spa-besök. "FY så äckligt!". Ja visst, bajs är väl inte det mest romantiska som finns, och att få en slang uppkörd i häcken är väl inte heller Gröna Lund... Men vad fan... jag tycker verkligen att det är SÅ mycket äckligare att ha allt det där hemska kvar i kroppen... hu. Vilken otrolig känsla av renhet, av lättnad, att slippa det! Jag rekommenderar alla att göra en tarmsköljning. Minst en.
Jag tänker göra fler.
(Om du är på Åland, så rekommenderar jag Nina varmt. Boka här!)
En rejäl... sköljning?
Ska bli skönt att bli av med det iaf! Eller, skönt... ja, ni fattar. Kanske jag inte njuter så mycket av själva behandlingen, men jag lär nog njuta av att ha en renare kropp!
Couscous och småkrämpor
Idag blev det lite småfusk vid en lunch på Café Bönan. Visserligen en härlig sallad med bara ekologiska/biodynamiska grönsaker, men helt raw var den ju inte i.o.m. bönorna och linserna.
Dagens goa middag mättade betydligt bättre än pizzan igår. Den fick jag bara hjärtklappning av... eller om det berodde på nåt helt annat. Nåväl, dagens mål;
"Couscous"-sallad
1 litet broccolistånd, eller 1/2 stort
1 msk hampasmör (eller hampaolja... eller olivolja)
1 tomat
1/2 avokado
En näve böngroddar
Några soltorkade tomater, hackade (fick jättegoda, biodynamiska av mamma igår!)
Pumpakärnor
Nån god smet/röra (Jag tog resterna av den goda röran jag gjorde till zucchinirullarna)
Dela broccolin i mindre buketter och kör den till "couscous" i mixer. Kör ner hampasmör och krydda med valfria, goda kryddor (ingen jävla skit-glutamat!). Servera med grönsaker, groddar och god röra, och strö över soltorkade tomatflingor och pumpakärnor. Smakar väl inte direkt couscous egentligen, men det är ruskigt gott! Jag åt en bamseportion.
Rätt fint till en början...
Men efter 5 minuter såg det ut så här;
Hmm. Har trist huvudvärk nu... gifterna ska ut dag tre även denna gång. Det här är ju rena rama hardcore-detoxen!
Vetegräs
Ska på middag ikväll med fina vänner... undrar hur det ska gå. Blir svårt att inte ge efter och mumsa loss på alla godsakerna,,,
...är dessutom bjuden på kvällsfika till ett annat gäng fina vänner! Gaah!
Middag: Zucchinirullar
Zucchinirullar
1 zucchini
1/2 avokado
Groddar av valfri sort (blev munggroddar för min del, de hade inte alfalfagroddar på fucking Mattssons i Godby)
En jättegod röra
Skiva långa skivor av zucchini med t.e.x. osthyvel, och låt skivorna "fukta av" sig lite och torka dem med papper. Bred på sån där röra, lång på avokado i strimlor/skivor och groddar. Rulla ihop och servera med shoyu eller mer god röra!
Den där röran är också inspirerad av Renée, men hon hade dill och sånt äckel i sin... så i stället för att laga "En god röra", blev det "En jättegod röra"!
En jättegod röra
1 röd paprika
1 dl cashewnötter, groddade (blötlagda)
1 pressad lime
1 tsk solskensmix (ekologisk ört- och blomblandning)
Lite mald peppar
Kör bara ihop allt i mixer! Inte så stor skillnad, men hur som helst blev det jättegott... laga gärna dubbelsats så kan man fixa ihop nåt annat nästa dag, av samma goda röra.
(Om någon tror att jag klarade mig på sex ynka grönsaksrullar, så kan ni tänka om... jag lagade lika många till :))
En god början
Dagen har sedan tickat på, har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag ska laga, haha. I skrivandets stund ligger två pizzabottnar på tork i ugnen, så det blir nog morgondagens mat. Har förutom grön saft fått i mig en smoothie och en majskolv under dagen, plus den smoothie jag lagade alldeles just! En go grön grej med bl.a. ananas, spirulina och hampaprotein;
Och här är mina pizzabottnar!
Har en termometer i varmluftsugnen, för att vara säker på att temperaturen inte överstiger 47 grader (har luckan lite på glänt med en grytlapp emellan, så temperaturen ligger runt 40 grader. Great!) Nu gäller det bara att ha tålamod medan de torkar...
...och fundera ut vad jag ska äta till middag?
Slutsnackat
De nya riktlinjerna är följande;
1. Ingen mat som är tillagad (upphettad över 47 grader). Undantag OM nödvändigt är isf bönor och linser.
2. Ingen dryck till maten, drick endast (renat) vatten mellan måltiderna för att inte störa matsmältningen.
3. Frukt äts med fördel under förmiddagen, och skiljt från övrig mat. Aldrig som efterrätt!
4. Minst 1 glas grön saft om dagen.
5. Torrborstning och tungskrapning morgon och kväll.
Extra (om möjligt):
Yoga
Göra en tarmsköljning
Tvinga/Övertala någon att ge avkopplande massage (Sugen? Ring mig!)
I övrigt inga mjölkprodukter, bröd, bla bla... ja. Och ingen soja! Har läst på om soja, och det är tydligen extremt slembildande... hu. Frågan är hur jag ska hitta ett bra alterntiv till yofu... :(
Nu ska jag avnjuta en sista (nåja, på ett tag iaf) ohälsosam måltid; en rejäl bakismacka, och glass till efterrätt! Moahaha!
Mera juice, mera juice!
Den juice jag dricker nu är komponerad med inspiration från "The Raw Food Detox Diet", där författarinnan Natalia Rose's juice ser ut så här;
Green Lemonade
1 huvud romansallad
5 blad kål
1-2 äpplen
1 citron
2 cm färsk ingefära (om så önskas)
Min ser ut så här, eller, idag såg den ut så här;
Grön Saft
1/6 kålhuvud
1 stjälk selleri
ca. 10 cm gurka
1 äpple
Allt ekologiskt/biodynamiskt så klart...
Var lite nervös när jag skulle smaka... men det smakade verkligen gott! Som äppelmust med lite sellerismak. T.o.m. pappa smakade! Och han drack ett eget glas när jag gjorde mer senare på kvällen... han rynkade på näsan när jag berättade vad som faktiskt var i, men han kunde ändå tänka sig att dricka det igen. Duktiga pappa!
Körde i några morötter och en citron också, och det blev ännu godare!
Tänk att alla de där grönsakerna (plus några morötter) blev ett stort glas med saft liksom?
Total lycka!
Jag är helt i extas...
Philips HR 1681... min nya kärlek.
Fläsk-moment
JAG KAN INTE HA DEN LÄNGRE!
Kul.
En rejäl smörjning
Och på tal om bufféresan... MUMS med en massa onyttigheter på långa bord! Nåja, det är lördag. Jag skyller på det, haha.
Borde väl åtminstone försöka hålla mig i skinnet dock... går jag upp mer i vikt så dör jag. Måste verkligen ta tag i min kost snart. Snart!
Spännande!
Har även köpt en liten bok, "The Raw Food Detox Diet". Som gjord för mig :)
Fredrik har köpt en stavmixer...
Fredriks kikärtsburgare
2 burkar kikärter
1 rödlök
1 ägg
4 vitlöksklyftor (inget hånglande efter en sån här burgare)
1/2-1 dl rågsikt (ströbröd går ju lika bra, eller vad man nu har hemma)
1 msk Sambal Oelek
Några soltorkade tomater
Basilika
Nu gjorde ju Fredrik så, att han mixade allt hej vilt, trots instruktioner om att man inte ska mixa t.e.x. lök (för då blir den lätt besk). Så klokast är nog att köra allt utom lök i en matberedare, och sedan tillsätta finhackad lök till smeten. Vi hade en rätt lös smet som vi bara geggade ut i stekpannan, och det blev jättefina biffar.
Ja, sen när alla biffar var stekta hamnade de i pitabröd tillsammans med romansallad, tomater, ajvar och hemlagad tzatziki på yofu. Hur gott som helst... det hade bra räckt med en var, men vi åt två, hihi.
Havrecrêpes och ekovin
Fredrik svängde ihop smet på havremjölk, ägg och rågsikt, och jag stod för fyllningen; stekte lök, zucchini och champinioner och smetade ner pesto och yofu. Smask! Till och med Bersa tyckte det var gott. Det blir nog en till middag i samma spår känner jag.
Nu ska vi trycka i oss en dunk ekologiskt vin och känna att vi har gjort rätt val här i livet. Eller åtminstone på Systembolaget.
Bra start
Pre-Party
1 liten banan
1/2 avokado
1 dl färskpressad apelsin-/guavajuice (Brämhults, råkade finnas hemma)
1 dl havremjölk
1/2 dl yofu
1/2 dl blåbär
1 tsk spirulina
Fullproppad med energi, goda fetter, vitaminer och antioxidanter... nu känner jag mig redo för min systers fest ikväll! Tror jag ska ta mig genom dagen endast på smoothies för att "orka" med matöset sen. Till grillfesten blir det nog en bit tonfisk (inte det bästa valet, men så himla gott!) och en sallad. Och till efterrätt... den där makalösa tårtan som hon beställt. Jag KAN inte motstå den. Men eftersom jag äter den fucking en gång i året, så äter jag en FET jäkla bit! Och så njuter jag i fulla drag.
Men som sagt, jag förbereder mig med smoothies... jag ska ju dricka alkohol också, haha.
Mera veggo!
Ugnsbakad zucchini med getost
1 zucchini
100 g getost
2 msk röd pesto
Några soltorkade tomater, hackade (Jag tog typ 8... det är gott!)
Pinjekärnor
Basilika (hade inte färsk, så det fick bli fryst...)
Dela zucchinin på längden och gröp ur den med sked. Smeta i 1 msk pesto och hälften av de hackade tomaterna i varje halva, toppa sedan med getost, resten av tomaterna, basilika och pinjekärnor. In i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter. MUMS! Servera med en god sallad;
Enkel rödkålssallad
1/4 rödkålshuvud
Valnötsolja
Balsamvinäger
Citronjuice
Peppar
Lite örtsalt
Strimla rödkålen, och "banka" lite på den, så att den blir mjuk. Häll över ingridienserna till dressingen, och tjohejsan så var det klart. Kål är bra för mycket... motverkar cancer, främjar matsmältningen, och så är det ju gott också. Ät mer kål helt enkelt!
Pappa, den vegetariske motståndaren, hann gå och smygsmaka i hörnet på min portion innan jag hunnit ta min bild. "Oj... det här var ju gott!" pep han förtjust, och som tur var räckte det till honom också.
För gött!
Visst, det finns sämre saker att stoppa i sig, men det är rikligt med energi i russin, så det är nog inte meningen att man ska moffa i sig flera nävar om dagen...
Jag ska bara ta några till...
Jag tycker om te, bland annat.
Clipper's Detoxte hade jag från förut, men Pukka's teer är nya för mig. Lyckades efter många vändor välja ut "Detox" och "Relax" (sover ju dåligt...). Hittade även Four O' Clocks "White Tea Chai", som med rismjölk nog är det godaste som finns! Tror nästan jag blir mer avslappnad av det än Pukka's Relax... den luktade ju vansinne visade det sig. Nåväl, kanske är bra ändå! Ska kanske testa redan ikväll.
Var ju även via "Källan" i Bromma, och till Hötorgshallen! Oj vad trevliga saker jag har hittat... nakenhavreflingor och dinkelflingor från en liten, liten bonnakvarn, 1/2 kg gojibär, 1/2 kg iranska russin (så SJUKT goda!), groddat bröd (helt utan salt, jäst, socker... innehåller bara groddat vete), och en massa goa fruit bars! Innehåller såklart ingen skit, bara frukt, nötter och havre. Gött!
Städade till sist ut en kökslåda när jag kom hem, för att få en enhetlig plats till alla mina grejer. Fick dock inte plats någon annanstans med morsans hemska pås-såser, så bortse från dem längst till vänster...
Haha, mina fina strumpor fick också vara med.
Frukost "On the Go"
Vitaminmaskin (jättestor... räcker hela vägen in till stan.)
1 banan
1 fikon
10 frysta hallon
1/2 dl blötlagda gojibär + blötläggningsvattnet (1-2 dl)
2 dl havremjölk
1 pressad apelsin
1 pressad lime
1 tsk havtornspulver
1 tsk acai
1 tsk Tetonic
Vrrrooom! Tillsätt eventuellt mer vätska, och häll över i lämplig flaska. Svingott, mättande, och man stod sig ett tag på den.
Gaah
Jag SKA skriva mer, är lite oinspirerad just nu bara. Jag kan skylla på diverse saker, men jag låter nog bli.
Snart är det ju dock dags för en ny detox! Mycket planering behövs, funderar ju som sagt på att köra helt raw... och jag vet ju knappt vad man ska laga då? Eller, det är väl just det som är grejen, blir ju inget "lagande" alls. Torka grejer i ugnen då kanske.
Återkommer med mer detaljer och planering, är i Sthlm just nu! Har köpt massa gojibär... och iranska russin. Imorrn ska jag ta en promenad till "Källan" och se vad jag hittar där.