Fredrik har köpt en stavmixer...
...och mixar följdaktligen allt han kommer åt. I skrivandets stund står han i köket och mixar sötpotatispuré, och igår blev det kikärtsburgare som var överraskande (haha) goda!
Fredriks kikärtsburgare
2 burkar kikärter
1 rödlök
1 ägg
4 vitlöksklyftor (inget hånglande efter en sån här burgare)
1/2-1 dl rågsikt (ströbröd går ju lika bra, eller vad man nu har hemma)
1 msk Sambal Oelek
Några soltorkade tomater
Basilika
Nu gjorde ju Fredrik så, att han mixade allt hej vilt, trots instruktioner om att man inte ska mixa t.e.x. lök (för då blir den lätt besk). Så klokast är nog att köra allt utom lök i en matberedare, och sedan tillsätta finhackad lök till smeten. Vi hade en rätt lös smet som vi bara geggade ut i stekpannan, och det blev jättefina biffar.
Ja, sen när alla biffar var stekta hamnade de i pitabröd tillsammans med romansallad, tomater, ajvar och hemlagad tzatziki på yofu. Hur gott som helst... det hade bra räckt med en var, men vi åt två, hihi.
Fredriks kikärtsburgare
2 burkar kikärter
1 rödlök
1 ägg
4 vitlöksklyftor (inget hånglande efter en sån här burgare)
1/2-1 dl rågsikt (ströbröd går ju lika bra, eller vad man nu har hemma)
1 msk Sambal Oelek
Några soltorkade tomater
Basilika
Nu gjorde ju Fredrik så, att han mixade allt hej vilt, trots instruktioner om att man inte ska mixa t.e.x. lök (för då blir den lätt besk). Så klokast är nog att köra allt utom lök i en matberedare, och sedan tillsätta finhackad lök till smeten. Vi hade en rätt lös smet som vi bara geggade ut i stekpannan, och det blev jättefina biffar.
Ja, sen när alla biffar var stekta hamnade de i pitabröd tillsammans med romansallad, tomater, ajvar och hemlagad tzatziki på yofu. Hur gott som helst... det hade bra räckt med en var, men vi åt två, hihi.
Kommentarer
Trackback