Low-carb-tårtan... :)

Nu hade jag ju ingen bild dessvärre, för den såg nästan lika god ut som den smakade! Men jag kan delge receptet i alla fall;


Chokladtårta - Low carb

  • 6 ägg (2 hela, 4 separerade)
  • 2 dl hermesetas
  • 150 g 90 % mörk choklad
  • 125 g smör
  • Knappt 1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
  • 2 dl grädde (helfet eller mellanfet, välj själv)
  • 1-2 msk cointreau (valfritt...)
  • 1 tsk hermesetas
  • Lite äkta vaniljpulver

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret och chokladen. Jag brukar köra allt i samma kastrull på låg värme, istället för att kladda i vattenbad och sånt onödigt. Går lika bra direkt i kastrullen när smöret är där!
  3. Vispa 2 hela ägg + fyra äggulor med 1 dl av "sockret" (det blir inte så fluffigt, nej...) och rör ner chokladblandningen och mandelmjölet
  4. Vispa de fyra äggvitorna till skum, och tillsätt resten av sockret lite i taget under fortsatt vispning tills allt hålls ihop i en fast och fin massa.
  5. Lätta upp chokladsmeten med en slev äggviteskum, vänd sedan ner resten. Rör inte för mycket!
  6. Häll upp smeten i en form med löstagbar kant, gärna med ett bakplåtspapper fastklämt i botten!
  7. In i ugnen i ca 30-35 min. Den pyser upp, spricker, och pyser sedan ner när man tar ut den. Det ska vara så!
  8. Vispa grädden med smaksättningen, och häll över den avsvalnade kakan, som ett stort gräddberg.
  9. Dofta över lite kakao.

Klart! Helt sjukt gott! Kakan är inspirerad av en av Nigella's chokladtårtor, men denna har betydligt färre kolhydrater. Rekommenderas verkligen!



Ät inte för mycket bara, den innehåller fortfarande en massa kalorier! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0